Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Γαλάζια σημαία" στην παραλία Ανάστασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα ανάπτυξης Παναγιώτα Ντίντα και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Πόλα Κούλη σε δηλώσεις τους, πέρα από τις προσπάθειες του δήμου για να υπάρχουν κάθε χρόνο οι προϋποθέσεις για τη βράβευση παραλιών με "γαλάζιες σημαίες", στάθηκαν ιδιαίτερα και στην ανάγκη να συμβάλουμε όλοι στην καλύτερη δυνατή εικόνα του τόπου μας και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Καλαμάτας, πέρα από την παραλία της Ανάστασης, έχει βραβευθεί με "γαλάζια σημαία" και η παραλία της Μικρής Μαντίνειας.

Σύμφωνα με την κ. Ντίντα, πέρα από την ποιότητα των νερών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις "γαλάζιες σημαίες" υπάρχει μια σειρά ακόμα από κριτήρια που δίνουν το βραβείο. Αυτά έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των λουομένων, δηλαδή την ύπαρξη ναυαγοσώστη και σωστικών μέσων και -μεταξύ άλλων- την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Οσον αφορά στην ποιότητα των νερών, εξήγησε πως οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την καθαρότητά τους τόσο από την ιστοσελίδα του δήμου (www.kalamata.gr) όσο και από τους πίνακες που υπάρχουν δίπλα από τις "γαλάζιες σημαίες".

Για την τουριστική σεζόν επεσήμανε ότι η Καλαμάτα το Μάιο ξεπέρασε σε αφίξεις ακόμα και παραδοσιακούς προορισμούς και ήρθε 2η μετά τη Μύκονο. Το ίδιο όπως είπε περιμένουμε και για τον Ιούνιο, τονίζοντας πως το στοίχημα όλων μας πρέπει να είναι με τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία μας να πείσουμε τους επισκέπτες να διαφημίσουν την περιοχή μας και φυσικά να ξαναέρθουν οι ίδιοι.

Η κ. Κούλη μεταξύ άλλων επεσήμανε πως όλοι πρέπει να διατηρούμε και τις παραλίες μας καθαρές και να φροντίζουμε να είναι ελεύθερες οι προσβάσεις για τα άτομα με αναπηρίες.

Να σημειωθεί πως χθες το μεσημέρι οι θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρίες στην παραλία της Ανάστασης είχαν καταληφθεί και από οδηγούς που δε σέβονται τη σχετική σήμανση, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά και από τις εκπροσώπους του δήμου.



Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.