Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνουν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου και ώρα 19:00 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή», αγγίζοντας ένα από τα φλέγοντα θέματα υγείας του παιδιού σήμερα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Δημήτρης Διαμαντής, ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Τμήμα Διαιτολογίας, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Γρηγόρης Ρίσβας και ο Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας –Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Γιάννης Μανιός.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία απορρέει από τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Δήμο Αμαρουσίου, στα πλαίσια της οποίας το Τμήμα Διαιτολογίας αξιολογεί την αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω ερωτηματολογίων που αποστέλλει στους γονείς και μετρήσεων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την παροχή συμβουλών διατροφής προς την οικογένεια. Η όλη ενέργεια αποτελεί μία πρωτοβουλία του τμήματος, με στόχο τη εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του κολλεγίου (Σωρού 74, Μαρούσι) και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.