Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Φροντιστήριο στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επανέρχεται από τη νέα σχολική χρονιά ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) για τους «αδύναμους» μαθητές Γυμνασίων, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικά φροντιστήρια.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και αφορά τα εξής μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά (κύρια Ξένη Γλώσσα).

Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα. Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση και να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενική Τεχνική Εκπαίδευση).

Το πρόγραμμα ΕΔ αρχίζει να λειτουργεί κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος ΕΔ καθορίζεται ως εξής για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.