Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προς αναστολή η απόφαση έξωσης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημιουργείται αναστάτωση στους μαθητές σε περίοδο εξετάσεων.

Ενέργειες για να ανασταλεί η έξωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) από το κτίριο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, όπου στεγάζεται το ΚΩΘ, βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά την τοποθέτηση της διευθύντριας του ΚΩΘ, Λόλας Τότσιου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ότι «δημιουργείται αναστάτωση στους 430 μαθητές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, μέσα σε περίοδο εξετάσεων», εξαιτίας της δικαστικής εντολής για άμεση παράδοση του χώρου στο ΙΚΑ.

Δικαστικός επιμελητής κοινοποίησε την Πέμπτη, στη διεύθυνση του ΚΩΘ πράξη εκτέλεσης της απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, για παράδοση του κτιρίου στο ΙΚΑ, «μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες», αιφνιδιάζοντας - σύμφωνα με την κ. Τότσιου - τη διεύθυνση του Ωδείου, καθώς από τον Φεβρουάριο παρέμενε αναπάντητη από το ΙΚΑ πρόταση της για συμβιβαστική λύση σε ό,τι αφορά το μίσθωμα. «Από το 1999, που έληξε η δεκαπενταετής σύμβαση μίσθωσης του κτιρίου από το ΙΚΑ, όλες οι προσπάθειες για οριστική λύση, ή για συμφωνία για το ύψος του μισθώματος έπεσαν στο κενό και εξαντλήθηκαν όλα τα δικαστικά περιθώρια, με αποτέλεσμα το Κρατικό Ωδείο να τελεί έκτοτε υπό καθεστώς έξωσης», σημείωσε.

Όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, επικαλούμενος επικοινωνία που ακολούθησε με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η τελευταία συμφώνησε να ανασταλεί η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης. Τις ενέργειες για να αρθεί το αδιέξοδο επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ και η κ. Τότσιου, η οποία έλαβε προφορικές διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο μετά από επικοινωνία του με το ΙΚΑ, ότι θα υπάρξει αναστολή της απόφασης και εγγράφως αύριο το πρωί.

Δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, σημειώνοντας ότι το ΚΩΘ είναι «το μοναδικό κρατικό ωδείο της χώρας, το οποίο ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ιστορία και λειτουργία ενός αιώνα», ενώ υπογράμμισαν ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο με οικονομίες που έγιναν ο προϋπολογισμός του είναι ισοσκελισμένος» και ότι έχουν περάσει από τις αίθουσές του αρκετοί από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.