Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μηχανή του γκαζόν ακρωτηρίασε δίχρονη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ζωή με προσθετικά πόδια για το κοριτσάκι.

Τα πρώτα της βήματα με τα προσθετικά της πόδια έκανε χθες η 2χρονη Ireland Nugent από την Τάμπα των ΗΠΑ. Το άτυχο κοριτσάκι έχασε και τα δύο του πόδια τον Απρίλιο όταν ο πατέρας της την παρέσυρε κατά λάθος με τη μηχανή που κόβει το γκαζόν.

Η γενναία Ireland έμεινε δύο μήνες σε αναπηρικό αμαξίδιο και υποβλήθηκε σε επτά επεμβάσεις από τον Απρίλιο έως σήμερα. Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε στις αρχές Μαΐου.

Η μικρούλα έκανε υπομονή επί πέντε ώρες που διήρκεσε η διαδικασία τοποθέτησης και μόλις ήταν έτοιμη σηκώθηκε κι άρχισε να περπατά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα μάτια του μπαμπά της γέμισαν δάκρυα καθώς βιντεοσκοπούσε το νέο ξεκίνημα της κόρης του. «Είμαι άφωνος και τόσο περήφανος», δήλωσε ο Jerry Nugent. Ο περήφανος μπαμπάς μίλησε για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα της 2χρονης και είπε: «Είναι η ηρωίδα μου, είναι ο άγγελός μου».





Το ατύχημα συνέβη τον Απρίλιο όταν το κοριτσάκι έτρεχε πίσω από τον μπαμπά του καθώς εκείνος κούρευε το γκαζόν στο σπίτι τους στο Palm Harbor. Η μητέρα Nicole Nugent του έκανε απεγνωσμένα νόημα να σταματήσει αλλά εκείνος δεν κατάλαβε το νεύμα.

Οι γιατροί φοβούνταν πως ίσως η Ireland δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα προσθετικά της πόδια αλλά εκείνη ήταν πανευτυχής όταν της τα τοποθέτησαν.

«Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που θα γυρίσουμε στο σπίτι αλλά έχουμε και αγωνία για το πώς θα γίνουν όλα», δήλωσε η μαμά της όταν έφευγαν από το νοσοκομείο. «Αλλά ξέρω πως θα τα καταφέρουμε. Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.