Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια πρωτοβουλία του ΡΙΚ και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) και των συντεχνιών του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), πραγματοποιήθηκε απόψε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ και διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της.

Στη συναυλία συμμετείχαν πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες και φωνητικά σύνολα, ενώ παραβρεθήκαν και άνθρωποι του θεάτρου.

Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Αντώνης Μακρίδης, ανέφερε ότι η συναυλία είναι εκδήλωση αντίστασης και αγώνα υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, η οποία μπορεί να μην είναι «άσπιλη και αμόλυντη, όμως αυτό που πείραξε περισσότερο είναι το μαύρο που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ και ο τρόπος με τον οποίο δρομολογήθηκε το κλείσιμό της που παραπέμπει σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες».

Ο κ. Μαρκίδης τόνισε ότι σημασία έχει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και είπε ότι όλοι μαζί «πρέπει να στείλουμε μήνυμα στους εξουσιαστές μας, ότι οι εργαζόμενοι σε όποιον τομέα και αν απασχολούνται, θα αντισταθούν στις πολιτικές των Βρυξελλών», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, επεσήμανε ότι το ΡΙΚ ενώνει τη φωνή του με τις άλλες 50 δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της Ευρώπης και δίνει αγώνα για να αποδείξει το αυτονόητο, «την εθνική, πολιτιστική και ενημερωτική σημασία που έχει η κάθε δημόσια ραδιοτηλεόραση σε κάθε χώρα». Σημείωσε ακόμα ότι η ΕΡΤ είναι η τηλεόραση του πολιτισμού και των αποδήμων.

Στη συναυλία συμμετείχαν πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες και φωνητικά σύνολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.