Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Γιούνκερ: Ανεξέλεγκτη η ανεργία των νέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά στην ανεργία των νέων στον Ευρωπαϊκό Νότο ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η λιτότητα πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την ανάπτυξη. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του προέδρου του Eurogroup.

Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ο κ. Γιουνκέρ δηλώνει ότι στηρίζει «τον νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην λιτότητα, η οποία, όπως σημειώνει, «πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη» και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου συμφώνησε εν μέρει με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» κι επισήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο «να προτείνει πολιτικές». Διαφώνησε ωστόσο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίστηκε επίσης πεπεισμένος ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί ότι η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Ερωτηθείς ακόμη σχετικώς με τις επικείμενες εκλογές στην Γερμανία, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άνγκελα Μέρκελ» στην καγκελαρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.