Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Βίζες για δουλειά στην Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ομογενής αντιπρόεδρος της αυστραλιανής Βουλής, Στιβ Γεωργανάς, με δηλώσεις του επανάλαβε ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα για τουριστικές βίζες (θεωρήσεις) με δικαίωμα εργασίας, αλλά «η Αθήνα καθυστερεί».

«Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμφωνία που τους προτείναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργανάς στο ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της SBS και συνέχισε:

«Όλη η προετοιμασία έχει γίνει. Υπάρχει συμφωνία αλλά δεν έχει υπογραφεί για λόγους που δεν κατανοούμε. Είναι βέβαια γνωστό πως η Ελλάδα έχει αυτή την εποχή άλλα πιο σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει».

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, θα ζητήσει από την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η σύναψη της συμφωνίας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιέζεται και από την ομογένεια για το θέμα αυτό. Λόγω της κρίσης και της ανεργίας, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία.

Όμως η μεταναστευτική πολιτική είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Με την συμφωνία αυτή θα μπορούν νέοι 18-30 ετών να επισκέπτονται την Αυστραλία για ένα χρόνο και να εργάζονται συγχρόνως. Το ίδιο θα ισχύει και για τους Αυστραλούς που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργανάς διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ατόνησε η δράση της Ελληνικής Υπουργικής Συμβουλευτικής Επιτροπής που ίδρυσε η αυστραλιανή κυβέρνηση για να την συμβουλεύουν.

«Η επιτροπή αυτή», είπε «επιτέλεσε σημαντικό έργο αλλά τώρα πλησιάζουν οι εκλογές και όποιες αποφάσεις και να λάβει δεν είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθούν. Μακάρι η κυβέρνηση που θα προκύψει τον Σεπτέμβριο να διατηρήσει την Επιτροπή αυτή».

Υπενθυμίζεται πως οι ομογενείς που την στελεχώνουν είναι οι Ελένη Κώνστα, Χάρης Δανάλης, Δημήτρης Γεωργίου, Σούλα Χουντάλα, Γιάννης Καλοκαιρινός, Βρασίδας Καράλης, Πίτερ Λαμπρόπουλος, Γκάρι Μίτσελ, Νίκολας Πάπας, Χάρης Πατσούρης, Αντζέλικα Πούλος, Ρούλα Τσιόλας, Λεωνίδας Βλαχάκης και Σάκης Ζαφειρόπουλος.

Στόχος της Επιτροπής ήταν να γίνει δίαυλος επικοινωνίας της ομογένειας με τα κυβερνητικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Συμπρόεδροι της Ελληνικής Επιτροπής είναι η Μαρία Βαμβακινού και ο Στιβ Γεωργανά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.