Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τι θα πληρώσουν ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που τα νομιμοποίησαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνονται οι φόροι.

Την πόρτα της εφορίας καλούνται να περάσουν πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που νομιμοποίησαν ή θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα τους, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ θα πιαστούν στα τεκμήρια διαβίωσης.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η υπαγωγή των συγκεκριμένων ακινήτων στο νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το χαράτσι και τον ΦΑΠ θα γίνει με νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικών και προβλέπει ότι θα δηλωθούν τα ακίνητα αυτά στο Ε9. Συγκεκριμένα θα δηλωθεί η επιφάνεια του ακινήτου που νομιμοποιήθηκε.

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα πρέπει είτε να τροποποιήσουν το Ε9 αναγράφοντας τη μεταβολή που προήλθε από τη νομιμοποίηση, είτε να κάνουν νέο Ε9. Μάλιστα αν πρόκειται για χώρους κατοικιών θα πρέπει να δηλώσουν τα νέα τετραγωνικά στον κωδικό που αφορά τους κύριους χώρους.

Επίσης στο Ε1 πρέπει να δηλώσουν τις αλλαγές στον κωδικό που αφορά την επιφάνεια των κύριων, δευτερευουσών ή εξοχικών κατοικιών που ανάλογα με την κατηγορία αποτελούν τεκμήριο.

Έτσι για παράδειγμα ένα ακίνητο 90 τετραγωνικών μέτρων το οποίο είχε παρανομία 50 τετραγωνικών μέτρων θα πληρώσει ενιαίο φόρο ακινήτων για 140 τετραγωνικά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.