Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΣΑμεΑ: Ανεφάρμοστη η μείωση στο ΕΕΤΑ για τα ΑμεΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.05.2013

Ο καθορισμός ως δικαιολογητικού της γνωμάτευση ΚΕΠΑ για την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΕΤΑΚ για τα άτομα με αναπηρία, δείχνει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπόψη του τις συνεχείς αναφορές της Συνομοσπονδίας ΑμεΑ για την επιβαρυμένη λειτουργία των ΚΕΠΑ, στων οποίων τις λίστες αναμονής βρίσκονται 60.000 αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Από τις 60.000 των αιτούντων πολλές χιλιάδες αναμένουν την ανανέωση της αναπηρικής σύνταξής τους ή του προνοιακού επιδόματος τους. Επομένως η απαίτηση προσκόμισης Γνωμάτευσης ΚΕΠΑ για φορολογικούς σκοπούς είναι ευνόητο ότι καθιστά αυτομάτως ανενεργή την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Εντωμεταξύ, στην εφαρμογή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ΦΕΚ 262/ΤΒ΄/16-12-2011 -πριν μετονομαστεί ΕΕΤΑ- είχε προσδιοριστεί ως δικαιολογητικό, γνωμάτευση αναπηρίας κάθε αρμόδιας δημόσιας αρχής, σε κατανόηση από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου της επιβαρυμένης λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Το αναπηρικό κίνημα αναμένει άμεσες αλλαγές στη διαδικασία, διαφορετικά το υπουργείο Οικονομικών είναι υπεύθυνο για την βέβαιη πλέον οικονομική εξόντωση μία από τις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 127 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.