Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως η 15η Μαΐου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ελλάδα πάσχουν 1.500 άτομα.

Τη δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως θα γιορτάσει στις 15 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Την ημέρα αυτή, χιλιάδες ασθενείς και οι οικογένειες τους θα ενωθούν για να ενημερώσουν το κοινό για την σπάνια αυτή πάθηση και να μοιραστούν την ιστορία τους.

Φέτος, η Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως έχει ως κεντρικό άξονα την πρόσφατη δημοσίευση των νέων διαγνωστικών και κλινικών οδηγιών για την αντιμετώπιση της πάθησης. Η νέα ενημέρωση, η οποία αντικαθιστά την προϋπάρχουσα που δημιουργήθηκε το 1998, είναι αποτέλεσμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Οζώδη Σκλήρυνση για το έτος 2012 στη Ουάσινγκτον, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 από τους κορυφαίους ειδικούς για την πάθηση.
Η Οζώδης Σκλήρυνση είναι μια γενετική πάθηση, η οποία προκαλεί καλοήθεις όγκους σε διάφορα όργανα, όπως ο εγκέφαλος, τα μάτια, η καρδιά, οι νεφροί, το δέρμα και οι πνεύμονες.
Είναι, επίσης, η κύρια γενετική πάθηση που προκαλεί αυτισμό και επιληψία. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα στον κόσμο πάσχουν από Οζώδη Σκλήρυνση, ενώ στην Ελλάδου έχουν καταγραφεί περίπου 1.500 άτομα.

Η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στις 17:00, με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και ασθενείς και στόχο την πληροφόρηση του κοινού, των επαγγελματιών υγείας και των ερευνητών για τις επιπτώσεις που έχει η πάθηση αυτή στη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.