Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΕΣΑμεΑ: Στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Γενεύη ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.05.2013

Στη Γενεύη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητα του προέδρου της IDA (International Disability Alliance, Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία), όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Navanethem Pillay.

Στη συνάντηση ο κ. Βαρδακαστάνης θα αναφερθεί στα εξής: Η IDA υποστηρίζει ενεργά το έργο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD), καθώς και των άλλων οργάνων της συνθήκης, με σκοπό την ενσωμάτωση των δικαιωμάτων της αναπηρίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής τεχνικής υποστήριξης προς τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία.

Η IDA επίσης αναγνωρίζει και συγχαίρει την αύξηση των εργασιών της ΥΑ στην ενσωμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία μέσω του Γραφείου της, καθώς και την προώθηση της πολιτικής συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλο τον κόσμο. Βλέπει με ικανοποίηση τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και θέλει να ενθαρρύνει την ΥΑ να περιλαμβάνει τα δικαιώματα της αναπηρίας σε όλες τις εν εξελίξει και μελλοντικές διαδικασίες για το επόμενο Σχέδιο Δράσης 2013-2017.

Ο κ. Βαρδακαστάνης θα ζητήσει από την Υ.Α. τη δημιουργία πολιτικών για την αναπηρία, με σκοπό την παροχή εσωτερικών οδηγιών σχετικά με τον ενσωμάτωσης της αντανάκλασης της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις χαράξεις πολιτικών της ΥΑ, στην ανάπτυξη του προγραμματισμού, στην εφαρμογή των δράσεων και των στρατηγικών, στην παρακολούθηση και στην αξιολόγηση.

Εν κατακλείδι, ο επικεφαλής της IDA θα επιβεβαιώσει την ιδέα δημιουργίας ενός προγράμματος υποτροφιών για άτομα με αναπηρία, με στόχο να αυξηθεί η ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλους τους κλάδους της ΥΑ.

Η IDA επιδιώκει και προσφέρεται να συνεχίσει την καλή συνεργασία με την ΥΑ για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε όλο τον κόσμο.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.