Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις για την κρητική διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινούν από αύριο στο νησί.

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση της παραδοσιακής κρητικής διατροφής, σε διάφορες περιοχές του νησιού, που οργανώνει ο ΣΕΔΗΚ συνεχίζοντας τις δράσεις του, από το 2006 μέχρι σήμερα, μέσα από τις δυνατότητες του έργου «Αναβάθμιση ποιότητας και Προώθηση Εμπορίας Ελαιόλαδου» το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας Κύπρου στο πλαίσιο προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τις περιοχές όπου πριν δυο χρόνια είχαν οργανωθεί «Διαγωνισμοί Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής» στους οποίους συμμετείχαν συνολικά 300 οικοκυρές ενώ θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η αρχή θα γίνει αύριο Σάββατο στην Κάντανο, στο Μόχλο Σητείας στις 7 Ιουνίου, στην Γέργερη του δήμου Γόρτυνας στις 15 και στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ Αμαρίου στις 16 Ιουνίου.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μικρές εισηγήσεις για την ιστορική εξέλιξη και το σημερινό ρόλο της Παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής, απονομή βραβείων στις νοικοκυρές που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς.

Μεταξύ των στόχων των εκδηλώσεων για την παραδοσιακή κρητική διατροφή είναι να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι επιχειρήσεις εστίασης στην προσφορά φαγητών παρασκευασμένων αποκλειστικά με ελαιόλαδο, γιατί όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών στο νησί, χρησιμοποιεί ιδίως στα τηγανητά σπορέλαια με πολύ σοβαρές επιπτώσεις.


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.