Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Στις 25-26 Μαΐου το Πανηγύρι των Αποφοίτων του Μωραϊτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και προσφορά τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει στις 25 και 26 Μαΐου στη Σχολή Μωραΐτη στο Ψυχικό, το 2ο Πανηγύρι Αποφοίτων.

Με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει έναν ακόμα νέο θεσμό συμμετοχής και προσφοράς για τη Σχολή Μωραΐτη, το φετινό Πανηγύρι Αποφοίτων έχει ως κύριο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και προσφορά τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες και κυρίως παιδιά.

Το εισιτήριο εισόδου για το Πανηγύρι Αποφοίτων κοστίζει 3 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων τα οποία θα προσφερθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ειδικά σε παιδιά, με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωσης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» (www.boroume.gr) που σκοπό έχει την καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου μαγειρεμένου φαγητού και τη διάθεσή του σε όσους το έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα», την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, 12.00 -13.30 μ.μ. στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.

Ο ελληνικός πολιτισμός, αρχαίος και σύγχρονος, κατά πολλούς, αποτελεί μία εθνική κληρονομιά με παγκόσμια και διαχρονική αναγνωρισιμότητα αλλά και ένα από τα ισχυρά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να υπερβεί τόσο την οικονομική όσο και την ηθική κρίση που την ταλανίζουν στηριζόμενη σε ίδιες δυνάμεις. Μπορεί η επιχειρηματικότητα να συμβάλει στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του ελληνικού πολιτισμού; Είναι ο πολιτισμός εξαγώγιμο «προϊόν»; Παραδείγματα αποφοίτων της σχολής Μωραΐτη που τόλμησαν και τολμούν».

Το πάνελ θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι:

Γιάννης Τσεκλένης (’56): σχεδιαστής.
«Η ελληνική μόδα τις δεκαετίες του 1960 και 1970 και το εγχείρημα της πρώτης ελληνικής εβδομάδας μόδας ως πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό».

Νίκος Τσούχλος (’78): πρόεδρος ΔΣ & διευθυντής Ωδείου Αθηνών, τ.καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. «Το εξαγώγιμο ελληνικό πολιτιστικό προϊόν».

Ντένης Ηλιάδης (’85): σκηνοθέτης με διεθνείς διακρίσεις.
«Οι κινηματογραφικές ταινίες ως φορείς του ελληνικού πολιτισμού».

Ιώαννα Λαλαούνη (’85): διευθύντρια Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. «Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης ως πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού».
Γαβριέλλα Τριανταφύλλη (’97): παραγωγός-διευθύντρια του καλλιτεχνικού Οργανισμού «Bios». «Το παράδειγμα της πρώτης καλλιτεχνικής θερμοκοιτίδας στην Ελλάδα, BIOS Ρομάντσο».
Συντονιστής: Απόστολος Δοξιάδης (’71), συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος της «Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας» κα Κατιάννα Μίχα.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 2ου διήμερου Πανηγυριού Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.