Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δήμος Μαραθώνα: «Πρωταθλητής» στον προσβάσιμο τουρισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σημαντική τιμητική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Μαραθώνα που αναδείχθηκε νικητής του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας 2012-2013 European Destinations of Excellence, EDEN VI» με θέμα «Προσβάσιμος Τουρισμός».

Κάθε κράτος μέλος που συμμετείχε στο Διαγωνισμό επέλεξε ένα νικητή προορισμό, η προσφορά του οποίου βασίζεται στην προσβασιμότητα για όλους τους τουρίστες ανεξάρτητα από σωματικούς περιορισμούς και μειονεξίες ή την ηλικία τους. Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι τόσο η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών όσο και η προβολή προορισμών όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Οι νικητές προορισμοί από όλα τα συμμετέχοντα κράτη πρόκειται να προβληθούν, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω των δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2013.

Την ευθύνη διαχείρισης του φακέλου συμμετοχής του Δήμου μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και συμμετείχαν δεκάδες Περιφέρειες και Δήμοι από όλη τη χώρα, είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας.

Για την τιμητική αυτή διάκριση του δήμου, ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος παρέλαβε, στις 30 Απριλίου, συγχαρητήρια επιστολή της Υπουργού Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη «για τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προστασία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνα καθώς και τη συμπερίληψη των αναγκών των ΑμεΑ για αναψυχή στη στρατηγική σας για τον τουρισμό».



Πηγή: http://www.attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.