Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η τρόικα ενέκρινε, η Κομισιόν απέρριψε προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον παραλογισμό της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας σκοντάφτει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ και το οποίο είχε την έγκριση της τρόικας. Πρόκειται για το πρόγραμμα που προέβλεπε την επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 ανέργων-μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Κομισιόν, Κος Ρισέλ, ενημέρωσε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι δεν μπορεί να εγκρίνει τη χρήση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος, επειδή αντιβαίνει τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Το παράδοξο είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε εγκριθεί από την τρόικα, στην οποία συμμετέχουν στελέχη της Κομισιόν.

Επιπλέον, στέλεχος της Κομισιόν, που συμμετέχει στο κλιμάκιο της τρόικας, είχε στείλει συγχαρητήρια επιστολή στο υπουργείο Εργασίας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα προγράμματα αυτά αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Καθημερινής:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.