Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εκμεταλλεύονταν οικιακές βοηθούς από τη Βουλγαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στην Κέρκυρα.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κύκλωμα εμπορίας γυναικών Βουλγαρικής καταγωγής, που εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης κρατούσαν παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εκμεταλλεύονταν οικονομικά.

Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, στην Κέρκυρα, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και τουλάχιστον έξι ακόμα υπηκόων Βουλγαρίας (δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών) που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών και οπλοκατοχής.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερα από καταγγελία 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν στην Κέρκυρα οδικώς, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση ως οικιακές βοηθούς σε ηλικιωμένα άτομα.

Στη συνέχεια, τις παραλάμβανε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ο 51χρονος ημεδαπός ο οποίος αφού τους κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τους έβρισκε εργασία σε ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, ενώ κρατούσε ως αμοιβή για τη μεταφορά τους και την εύρεση εργασίας, ένα μέρος από το μισθό τους.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχει προκύψει ότι το κύκλωμα δραστηριοποιούταν στην Κέρκυρα τα τελευταία πέντε έτη περίπου και σε τουλάχιστον διακόσιες περιπτώσεις, έχει διακινήσει και εκμεταλλευτεί οικονομικά γυναίκες από τη Βουλγαρία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 51χρονου σε περιοχή της Κέρκυρας, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

- 5 ταυτότητες και 4 αντίγραφα ταυτοτήτων Βουλγάρων γυναικών
- 1 άδεια ικανότητας οδήγησης υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας
- 2 κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια
- 1 αεροβόλο τυφέκιο
- 26 φυσίγγια
- 4 μαχαίρια
- 1 σπρέι πιπεριού και
- 11 διαφορετικές συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάλυμα ιδιοκτησίας του, κοντά στην οικία του, βρέθηκαν να διαμένουν τρεις γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49, 50 και 59 ετών, τις οποίες σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, τις είχε παραλάβει από το λιμάνι της Κέρκυρας πριν από μια εβδομάδα περίπου, με σκοπό να τους βρει εργασία ως οικιακές βοηθούς.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.