Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τρίκαλα: Αιτήσεις για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά από αύριο 8 Μαΐου, μέχρι και το τέλος του μήνα, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων τρέχοντος έτους, που υλοποιείται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν δυνάμει δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοικοι των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στα Δημαρχεία και πρώην δημοτικά καταστήματα των οποίων θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, ακόμη και μεμονωμένα, εφόσον οι αιτούντες δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιον άλλο κοινωνικό φορέα. Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται για πρώτη φορά φέτος, όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της Ε.ΡΑ. ο Ιωάννης Καταβούτας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, φορέας ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης των σχετικών αιτήσεων, είτε ατομικών είτε ομαδικών από τους 12 τοπικούς κοινωνικούς φορείς που εγκρίθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. 

Να σημειωθεί ότι βασικό κριτήριο επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων είναι το ετήσιο εισόδημα (βάσει εκκαθαριστικού), ορίζοντας ως όριο τα 7.200 ευρώ για ένα άτομο (άγαμος, διαζευγμένος ή χήρος), 10.700 ευρώ για δύο άτομα (έγγαμο ζευγάρι ή χήρος-διαζευγμένος με ένα ανήλικο τέκνο), 11.520 ευρώ για τρία άτομα (έγγαμο ζευγάρι με ένα ανήλικο τέκνο ή χήρος-διαζευγμένος με δύο ανήλικα τέκνα), 14.400 ευρώ για τέσσερα άτομα (έγγαμο ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα ή χήρος-διαζευγμένος με τρία ανήλικα τέκνα) και 17.280 ευρώ για πέντε άτομα (έγγαμο ζευγάρι με τρία ανήλικα τέκνα ή χήρος-διαζευγμένος με τέσσερα ανήλικα τέκνα). Επίσης, για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των τριών, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ, ενώ στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ.


Πηγή: http://www.eparousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.