Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Ξεμπλοκάρει» η καταβολή του εφάπαξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προωθείται επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου μετά την εκταμίευση της δόσης είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας εξετάστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή του εφάπαξ, η ενίσχυση στη στελέχωση του ταμείου με επιπλέον υπαλλήλους ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι για την άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χρήματα της δόσης, θα διατεθεί το πόσο των 1,4 δισ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσιών υπαλλήλων, το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων θα απορροφήσει 62 εκατ., το Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού της ΔΕΗ 150 εκατ. και ο λογαριασμός πρόνοιας των υπαλλήλων του ΙΚΑ 33 εκατ. ευρώ.

Όπως επίσης προβλέπεται, θα καταβάλλονται 3.500 με 4.000 εφάπαξ το μήνα από τις 50.000 αιτήσεις που εκκρεμούν και αυτό θα επιτευχθεί με ενίσχυση των στελεχών των υπηρεσιών ώστε να ανταπεξέλθουν ταχύτερα στην απονομή των εφάπαξ (ήδη ενισχυθήκαν υπηρεσίες με 25 άτομα).

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2013 να διατεθούν 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για να καταβληθεί το βοήθημα συνολικά σε 40.228 άτομα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη σύσκεψη: «Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμα. Το υπουργείο Εργασίας με το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους έτσι ώστε όλο το θέμα των ληξιπροθέσμων να γίνει με το μεγαλύτερο ρυθμό απορροφητικότητας. Υπάρχουν και άλλα Ταμεία που βρίσκονται σε επίπεδο ανάγκης απορρόφησης ληξιπροθέσμων όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΥΙΤΕΚΩ) και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και γι’ αυτά υπάρχει προγραμματισμός για τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.