Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνικά προϊόντα με τη βούλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ελληνικό σήμα.

Σε αναζήτηση «σήματος» για τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας, εμφανίζεται η ελληνική Πολιτεία.

Ειδικότερα η Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου απευθύνει πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους φορείς ή επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το ελληνικό σήμα.

Mε το ν. 4072/2012, θεσπίστηκε η δημιουργία σήματος ελληνικής προέλευσης, το οποίο θα φέρουν, προαιρετικά στην επισήμανση τους, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παράγονται και μεταποιούνται στην Ελλάδα. Το σήμα θα απονέμεται σύμφωνα με ειδικούς για κάθε κατηγορία κανονισμούς, που θα καταρτίσει η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος σε συνεργασία με Κλαδικούς Φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση rebpetrop@gge.gr.

Οι προτάσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση της γενικής γραμματείας Εμπορίου, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος Στ. Κομνηνός, πρέπει να είναι σαφείς και συγκεκριμένες και να περιέχουν, σύμφωνα με το νόμο, εκτός από την κατηγορία προϊόντων / υπηρεσιών, πιθανές προϋποθέσεις απονομής σήματος και πιθανούς φορείς απονομής και ελέγχου σήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.