Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Πέθανε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Πέθανε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο

Ξεπερνούσε σε ύψος τα 2,3 μέτρα εξαιτίας όγκου στην υπόφυση.

Ένας ανθρώπινος «γίγαντας» έχασε τη μάχη με τη ζωή. Η Yao Defen ήταν η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, έχοντας κερδίσει μάλιστα ρεκόρ Γκίνες.

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Νοεμβρίου στην πόλη καταγωγής της, Zhucheng, στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Xin'an Wanbao. Μετρούσε μόλις 40 χρόνια ζωής.

Η Yao Defen γεννήθηκε το 1972 και κατά την παιδική της ηλικία εμφάνιση έναν όγκο στην υπόφυση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει σε ηλικία 15 ετών, τα 2 μέτρα σε ύψος.

Ενώ έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις. Οι γιατροί ανακάλυψαν τον όγκο, ο οποίος απελευθέρωνε μεγάλες ποσότητες αυξητικής ορμόνης. Το 2006 ο όγκος αφαιρέθηκε και σταμάτησε να ψηλώνει.

Δυστυχώς όμως, αναπτύχθηκε ξανά, αλλά η οικογένειά της δεν είχε τα χρήματα για μια ακόμη επέμβαση. Δημοσιεύματα αναφέρουν, μάλιστα, ότι υποχρεώνονταν από την οικογένειά της να εργάζεται στο τσίρκο για να συμπληρώνει το χαμηλό της εισόδημα.

Σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, η Yao Defen έφτανε σε ύψος τα 2,36 μ., ενώ στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχει καταγραφεί ότι ήταν 2,33 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.