Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τζογαδόροι οι έφηβοι στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 7% παρουσιάζει τάσεις εξάρτησης.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της πρώτης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για τον εφηβικό τζόγο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ένα σημαντικό ποσοστό Ελληνοκυπρίων εφήβων φαίνεται ότι είναι εξαρτημένο από τον τζόγο ή βρίσκεται σε κίνδυνο να οδηγηθεί στον παθολογικό τζόγο.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως η νομοθεσία που απαγορεύει την είσοδο και συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια ατόμων κάτω των 18 ετών, παραμένει στα χαρτιά, αφού περίπου το 50% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο πρακτορείο στοιχημάτων και μάλιστα τους επιτράπηκε να στοιχηματίσει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το ποσοστό των εξαρτημένων εφήβων ανέρχεται στο 7%, ενώ 6% βρίσκεται σε κίνδυνο να οδηγηθεί στον παθολογικό τζόγο. Τα αγόρια φαίνεται να κινδυνεύουν είκοσι φορές περισσότερο από τα κορίτσια να αναπτύξουν συμπτώματα παθολογικού τζόγου.

Από τους έφηβους που φαίνεται να ανέπτυξαν εξάρτηση στον τζόγο, το 60% φαίνεται να έχει ένα γονέα εξαρτημένο στον τζόγο.

Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Θεραπείας και Απεξάρτησης (ΚΕΝΘΕΑ) τον Νοέμβριο μεταξύ των μαθητών δύο Λυκείων της Λευκωσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.