Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αυτοκίνητο της Google για τους τυφλούς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το όχημα λειτουργεί μέσω ενός αυτόματου συστήματος
.
Ο διαδικτυακός γίγαντας αναζήτησης που ακούει στο όνομα Google έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το διαδίκτυο, ωστόσο μια νέα ανακάλυψη της επιχείρησης ενδέχεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη καινοτομία της.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως το αυτόματο-αυτόκινητο της θα επιτρέπει σε τυφλούς ανθρώπους να οδηγούν, καθώς ένα αυτόματο σύστημα θα αναλαμβάνει όλες σχεδόν τις λειτουργίες του οχήματος, όπως ακριβώς κάνει ένας κανονικός οδηγός.

Το έργο βρίσκεται αρκετά χρόνια στα σκαριά και παρουσιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2010. Όμως, πρόσφατα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς για πρώτη φορά κάλεσε τυφλούς ανθρώπους να καθίσουν πίσω από το τιμόνι, για να δοκιμάσουν μια τεχνολογία που θα μπορούσε να τους αλλάξει τη ζωή.

Η Google κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τον Steve Mahan, ο οποίος ονομάστηκε «χρήστης αυτόματου-αυτοκινήτου #0000000001», να χρησιμοποιεί κανονικά το αυτοκίνητο και να μετακινείται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο κ. Mahan, ο οποίος είναι 95% τυφλός, οδηγεί προς ένα εστιατόριο και προς το καθαριστήριο – εργασίες που μπορεί να φαίνονται σε εμάς απλές, ωστόσο για ένα τυφλό συνάνθρωπό μας είναι απολύτως αδύνατες.

Αν και υπήρχαν υπάλληλοι της Google μέσα στο αυτοκίνητο, κανείς δεν ασχολήθηκε με τη πλοήγηση του αυτοκινήτου και το έργο πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και λέιζερ για να κινείται με ασφάλεια σε προ-προγραμματισμένες περιοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.