Σε επαφές οι παραγωγοί και οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής.
Η Χαλκιδική διαθέτει 370 μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γίνεται πόλος έλξης πολλών τουριστών, που προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα στο πρωινό τους.
Αυτό το γεγονός κινητοποίησε την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής σε μια προσπάθεια να προωθήσει τα προϊόντα των ντόπιων παραγωγών, χωρίς μεσάζοντες, στις ξενοδοχειακές μονάδες.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο και σήμερα παραγωγοί τοπικών προϊόντων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουν τις προτάσεις τους για τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «χαλκιδικιώτικο πρωινό».
«Μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαπιστωθεί για το μέλι, την ελιά, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τα αγγουράκια και τις πιπεριές καθώς και τα τυροκομικά προϊόντα αλλά και τα αρωματικά φυτά. Όλα αυτά θα διατίθενται, μαζί με το κλασικό πρωινό των ξενοδοχείων, σε μια ιδιαίτερη πλευρά με την ένδειξη "το πρωινό της Χαλκιδικής" εξήγησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. «Υπάρχει ένα τεράστιο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα παραπάνω προϊόντα καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται 370 ξενοδοχειακές μονάδες με 78.000 κλίνες» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος.
Σε ό,τι αφορά στη συνεννόηση μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με αμοιβαία οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται ήδη το θέμα της μεταφοράς των προϊόντων ώστε να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα από παραγωγούς συγκεκριμένων περιοχών της Χαλκιδικής. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από την πλευρά των ξενοδόχων και για την προμήθεια σαπουνιού που κατασκευάζεται από την ελιά αλλά και αιθέριων ελαίων.
Η προσπάθεια αναμένεται να εντατικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με τον καθορισμό των τιμών και τη σύναψη των επιχειρηματικών συμφωνιών, ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.