Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κλειστά και σήμερα τα ΤΕΙ όλης της χώρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αντιδρούν οι διοικήσεις στο «κούρεμα».

Σε αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΙ προχωρούν και σήμερα οι διοικήσεις των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση των προέδρων με αίτημα να αρθεί το «κούρεμα» των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος για το PSI.

Εάν το υπουργείο Παιδείας δεν διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των ΤΕΙ, οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων τονίζουν πως οι διοικήσεις θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

«Εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι τα ΤΕΙ θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με οδυνηρές συνέπειες για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και τους φοιτητές», αναφέρει και η Ομοσπονδία εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ.

«Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί άμεσα αποτελεσματική λύση στα θέματα που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν το Ίδρυμα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή εξακολουθήσουν να υφίστανται οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΤΕΙ θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.