Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Σπάστε την αλυσίδα» της εμπορίας ανθρώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Mega συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης των νέων.

Στην εκστρατεία ενημέρωσης των νέων ενάντια στη μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων και της σύγχρονης δουλείας (trafficking), συμμετέχει το Mega μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του καναλιού, το MEGAΜαζί.

Αφορμή για την ενημέρωση των μαθητών είναι ένας πρωτότυπος αγώνας μπάσκετ. Βετεράνοι έλληνες αθλητές και πρωταθλητές, παίκτες του NBA αλλά και έλληνες καλλιτέχνες και ηθοποιοί, την Τρίτη 3 Απριλίου στο ΟΑΚΑ παίζουν μπάσκετ και παράλληλα συμμετέχουν στην ενημέρωση 10.000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων για τη μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων και της σύγχρονης δουλείας.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν στον αγωνιστικό χώρο πολλούς μεγάλους έλληνες αθλητές μεταξύ των οποίων τους Ευθύμη Ρεντζιά, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Νίκο Φιλίππου, Βούλα Πατουλίδου, τους παίκτες του ΝΒΑ Ashley Robinson, Tracy Murray και Peja Stojaković αλλά και αγαπημένους ηθοποιούς ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Νίκος Αναδιώτης, Πάνος Βλάχος, Μάνος Ιωάννου, Τόμας Πρωτόπαπας από την επιτυχημένη σειρά του Mega «Οι Βασιλιάδες» και ο Αποστόλης Τότσικας («Πίσω στο Σπίτι»).

Όλοι μαζί θα δώσουν στους νέους το μήνυμα ότι είμαστε ένας κρίκος στην αλυσίδα της ανθρώπινης δουλείας και ότι εμείς πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της εμπορίας ανθρώπων.

Επίσης, από τις 30 Μαρτίου το Mega θα προβάλλει ειδικά διαμορφωμένο σποτ με σκοπό την ευρεία ενημέρωση του κοινού. Η καμπάνια εστιάζει στο ότι 200 χρόνια μετά την επίσημη κατάργηση της δουλείας εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά γίνονται εμπόρευμα της μεγαλύτερης βιομηχανίας εγκλήματος στον κόσμο: της εμπορίας ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο το MEGAΜΑζί προτρέπει το κοινό να ενημερωθεί για τη μάστιγα της ανθρώπινης δουλείας αλλά και να σταματήσει να γίνεται ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της σύγχρονης δουλείας.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Υπουργείο Εξωτερικών (Συντονιστικός μηχανισμός καταπολέμησης Trafficking) και το Υπουργείο Παιδείας. Ο αγώνας θα γίνει υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της UNICEF.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.