Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γυμναστείτε μετά τη γέννα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς θα φτιάξετε ξανά το σώμα σας μετά τον τοκετό.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες χάνουν τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων όμως υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από αυτά ακόμη και μετά το πέρασμα αυτού του χρονικού διαστήματος. Γι’ αυτό όπως λένε οι ειδικοί, οι γυναίκες πρέπει να γυμνάζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.

Βέβαια, όπως εξηγούν, το τι πρόγραμμα γυμναστικής θα ακολουθήσουν εξαρτάται και από το αν γέννησαν φυσιολογικά ή χρειάστηκε να προβούν σε καισαρική. Έτσι, αν μια γυναίκα δεν γέννησε φυσιολογικά, θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα άσκησης τουλάχιστον μετά από ένα μήνα και θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των κοιλιακών μυών σε πρώτη φάση. Στην περίπτωση όμως που γέννησε φυσιολογικά μια γυναίκα, μπορεί μετά από δεκαπέντε μέρες να αρχίσει να προπονείται, με χαλαρούς ρυθμούς φυσικά, μέχρι να επανέλθει στους ρυθμούς της.

Οι ειδικοί συνιστούν πάντως ότι το πρόγραμμα ασκήσεων θα πρέπει να δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων, στην επαναφορά της σωστής στάσης του σώματος, στη μείωση των περιττών κιλών, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών και στις ήπιες διατάσεις. Και όπως επισημαίνουν, με αυτούς τους τρόπους επιτυγχάνεται το «μάζεμα» των χαλαρωμένων κοιλιακών μυών, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η μείωση του πρηξίματος στα πόδια, η βελτίωση της ψυχολογίας κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.