Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

«Σούπερ-ασπιρίνη» μπορεί να καταπολεμήσει 11 τύπους καρκίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το νέο φάρμακο φαίνεται να έχει περιορισμένες παρενέργειες.

Εντυπωσιακές είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητες ενός νέου τύπου ασπιρίνης που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου «City College» της Νέας Υόρκης. Οι επιστήμονες δοκίμασαν την «ασπιρίνη NOSH» σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι το εν λόγω φάρμακο καταπολεμά 11 τύπους καρκίνου μεταξύ των οποίων τον καρκίνο του εντέρου, των πνευμόνων, του στήθους, του προστάτη του παγκρέατος, καθώς και τη λευχαιμία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το φάρμακο ελαχιστοποίησε κατά 85% ανθρώπινους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου που εμφυτεύτηκαν σε ποντίκια, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει παρενέργειες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Khosrow Kashfi ανέφερε ότι η επιτυχία της ασπιρίνης έγκειται στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δραστική με περιορισμένα σημάδια τοξικότητας και χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τα ευρήματα και προειδοποιούν ότι η ασπιρίνη ενδέχεται να προκαλέσει στομαχικό έλκος, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Η ασπιρίνη NOSH βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα αργήσουν πολλά χρόνια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.