Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ενισχυτική διδασκαλία από φοιτητές ελέω κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δωρεάν μαθήματα στη Φλώρινα.

Κοντά σε μαθητές δημοτικού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο αλλά και υποψήφιους για τις πανελλήνιες εξετάσεις που, λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούν να λάβουν πρόσθετη φροντιστηριακή εκπαιδευτική υποστήριξη, θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ευαισθητοποιημένοι από την κατάσταση που διαμορφώνει η οικονομική κρίση και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, χωρίς αντάλλαγμα, φοιτητές και φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τα παιδιά από αδύναμες οικονομικά οικογένειες που παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στο δημοτικό.

Την ίδια στιγμή, ομάδα εθελοντών από τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα κάνουν μαθήματα στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της τρίτης λυκείου, στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.

Η πρώτη πρωτοβουλία ανήκει στην Παιδαγωγική Σχολή, το δήμο και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Φλώρινας και η δεύτερη στην ομάδα εθελοντών φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Opencourse».

Ήδη 40 φοιτητές του 3ου και 4ου έτους της Παιδαγωγικής Σχολής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η καταγραφή, εκ μέρους των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των μαθητών που χρήζουν εκπαιδευτικής υποστήριξης. Σήμερα πραγματοποιείται και η πρώτη συνάντηση των εθελοντών του «Open Course» στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών για να υλοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τα δωρεάν μαθήματα, η αρχή έγινε και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι λεπτομέρειες για την επιλογή του χώρου των μαθημάτων, της ύλης διδασκαλίας και του τρόπου επιλογής των μαθητών. Οι διοργανωτές, πάντως, επισημαίνουν ότι τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν δεν θα αφορούν μόνο στη φετινή σχολική χρονιά αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.