Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Με συμπτώματα κατάθλιψης ένας στους δύο Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα άγχους και κρίσεων πανικού.

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης αποτυπώνουν τα στοιχεία που παρουσιάζει πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, και τα οποία είναι άκρως ανησυχητικά.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα χαράτσια, η αγωνία για το εργασιακό αύριο, οι συρρικνώσεις στους μισθούς και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας διαταράσσουν την ψυχική ισορροπία των Ελλήνων.

Μαζί με την ανεργία, αυξάνονται και τα ποσοστά αγχωδών διαταραχών και κρίσεων πανικού-είναι αυτό που αποκαλείται «αγχώδη συνδρομή».

Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση της τάξεως του 40% όπως αύξηση παρουσιάζει και η κατάθλιψη η οποία λαμβάνει μορφές επιδημίες.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν και οι επιστήμονες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθώς σε πρόσφατη μελέτη ένας στους δυο ενήλικες Έλληνες εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης!

Στο σύνολο του πληθυσμού, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ευάλωτες από τους άντρες πιθανότατα γιατί βάλλονται περισσότερο από την κρίση.

Σύμφωνα με την μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ανησυχητική είναι η κατάσταση κυρίως στους νέους έως 25 ετών καθώς ο ένας στους δυο είναι άνεργος και χωρίς επαγγελματική προοπτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.