Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ: Επίδομα Αεροθεραπείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Παρέχεται κάθε χρόνο με Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα δικαιούχα πρόσωπα, το ποσό, ο χρόνος έναρξης της χορήγησης και τα δικαιολογητικά.

Δικαιούχα πρόσωπα μέχρι τώρα είναι οι επιδοτούμενοι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος και αναπηρίας για το από 1/6ου έως 31/8ου χρονικό διάστημα εφόσον πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, νεφρική ανεπάρκεια ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, καθώς επίσης και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 80% από πνευμονική νόσο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι να έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 33% από τις παθήσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Δεν δικαιούνται επιδόματος αεροθεραπείας


  • Αν νοσηλεύονται για διάστημα μεγαλύτερο του μισού από 1/6 - 31/8.
  • Αν παίρνουν το επίδομα αυτό από άλλη πηγή.
Επίσης δεν δικαιούνται επιδόματος αεροθεραπείας τα προστατευόμενα μέληοι συνταξιούχοι λόγω θανάτου καθώς και οι συνταξιούχοι των ειδικών Ταμείων (π.χ. ΤΕΒΕ) και σε περίπτωση θανάτου των δικαιούχων μέσα στην χρονική περίοδο καταβολής, το Ίδρυμα δεν καταβάλει την παροχή αυτή, εφόσον με τον θάνατο εκλείπουν οι λόγοι πραγματοποίησης της παροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.