Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Παροχές σε Είδος αποτιμώμενες σε Χρήμα του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, από 1/1/2002 το Ευρώ αντικαθιστά τη δραχμή σε λογιστική και φυσική μορφή. Αυτό σημαίνει ότι από την ημερομηνία αυτή όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές εκτελούνται σε Ευρώ.

Όλες οι αναφορές σε εθνική νομισματική μονάδα που περιλαμβάνονται σε νομοθετικές, κανονιστικές ή διοικητικές πράξεις εκλαμβάνονται ως αναφορές σε Ευρώ χωρίς να χρειάζεται επανέκδοση των πράξεων αυτών.

Για διευκόλυνση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, επιπλέον των εγκυκλίων και εγγράφων που έχουν αποσταλεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Διοίκησης με τις τιμές των Ιατρικών Πράξεων, Νοσηλίων, Υλικών, κ.λπ. σε Ευρώ, συγκεντρώθηκαν οι νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές πράξεις, όπου αναφέρονται οι τιμές αυτές, οι οποίες παρατίθενται κατωτέρω:
  • Προεδρικά Διατάγματα (157/91, 163/88, 81/88, 138/90, 427/91, 98/93, 65/96, 114/00)
  • Υπουργικές Αποφάσεις όπου καθορίζονται ιατρικές πράξεις (Α4/3307/5-7-91, Α4/1495/3-4-91)
  • Αποφάσεις Επιτροπών Καθορισμού Ιατρικών Αμοιβών - ΕΚΙΑ (ΕΚΙΑ 1997, ΕΚΙΑ 1998 και ΕΚΙΑ 2001)
  • Υπουργικές Αποφάσεις Καθορισμού νοσηλίων κρατικών νοσοκομείων και συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών και Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Διοικητού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περί καθορισμού τιμών σε υλικά επεμβάσεων και ειδών πρόσθετης περίθαλψης.
Ακολούθως δημιουργήθηκαν τρία τεύχη σύμφωνα με την ανωτέρω κατηγοριοποίηση, τα οποία αποτελούν βοήθημα για τους υπαλλήλους των Παροχών Ασθενείας, των Οικονομικών Τμημάτων που καταβάλουν νοσήλια σε Κρατικά Νοσοκομεία και συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές καθώς και των υπηρεσιών Υγείας του Ιδρύματος και διασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στο Ευρώ.

Κάθε τεύχος περιλαμβάνει σύντομη περιγραφή της κάθε παροχής, κόστος εκφρασμένο σε Ευρώ και δραχμές, καθώς και παρατηρήσεις όπου αναφέρεται η τεκμηρίωση της τιμής (Προεδρικό Διάταγμα, Υπουργικές Αποφάσεις, Αποφάσεις Δ.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Αποφάσεις Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Ειδικότερα,
  1. Το πρώτο τεύχος περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις και αμοιβές όπως έχουν κοστολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας με τα ανωτέρω Προεδρικά Διατάγματα.
  2. Το δεύτερο τεύχος περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις και αμοιβές που δεν περιλαμβάνονται στα Προεδρικά Διατάγματα, όπως έχουν κοστολογηθεί με Αποφάσεις Επιτροπών Καθορισμού Ιατρικών Αμοιβών - ΕΚΙΑ
  3. Το τρίτο τεύχος περιλαμβάνει τις τιμές νοσηλίων κρατικών νοσοκομείων, συμβεβλημένων και μη συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών, καθώς επίσης και τις τιμές των υλικών επεμβάσεων και ειδών πρόσθετης περίθαλψης, όπως έχουν κοστολογηθεί με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Αποφάσεις Διοικητού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Για την κατάρτιση του παρόντος - που ελπίζουμε ότι θα διευκολύνει τους υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ταχύτερη διεκπεραίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς Παροχών Ασθενείας και Υγείας - εργάστηκαν, καθ' υπέρβαση των προκαθορισμένων υποχρεώσεών τους, τα μέλη της Ομάδας Διαδικασιών και Εντύπων του Προγράμματος ΕΥΡΩ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
  • Βαρβάρα Χατζηευσταθιάδου
  • Ιωάννα Αρχοντίκη - Μινούδη και
  • Στέλλα Τηγάνη
Για την υπεύθυνη αντιμετώπιση του έργου τους, τη μεθοδοτικότητά τους και την εξαιρετική ποιότητα της εργασίας τους, ευχαριστούμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.