Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ: Περίθαλψη Φυματικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Νοσηλεία σε Νοσοκομείο. Για την παροχή σανατορικής περίθαλψης απαιτείται, εκτός των 50 ημερών εργασίας το προηγούμενο έτος ή 15μηνο, και η πραγματοποίηση από μέρους του ασφαλισμένου 350 ημερών εργασίας κατά τα τέσσερα έτη που προηγούνται της ημέρας της αναγγελίας. Δικαίωμα για σανατορική περίθαλψη έχουν οι άμεσα ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας τους.

Μετασανατοριακό επίδομα παρέχεται στους φυματικούς ασφαλισμένους που εξέρχονται από το σανατόριο, γιατί δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω περίθαλψης και γιαέξι μήνες μετά την έξοδό τους από το σανατόριο (Δικαίωμα για μετασανατοριακό επίδομα έχουν μόνο οι άμεσα ασφ/νοι).

Κατ' οίκον νοσηλεία παρέχεται στους φυματικούς ασφαλισμένους που έχουν νοσηλευτεί συνεχώς για μια διετία σε σανατόριο και δεν έχουν θεραπευτεί, εφόσον με τη συνέχιση της σανατορικής περίθαλψης δεν αναμένεται βελτίωση της υγείας τους, ενώ είναι δυνατή η συνέχιση της νοσηλείας τους στο σπίτι. Καταβάλλεται για όσο χρόνο, κατά την κρίση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, δικαιολογείται η νοσηλεία του δικαιούχου στο σπίτι του (Δικαίωμα για κατ' οίκον νοσηλεία έχουν μόνο οι άμεσα ασφ/νοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.