Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Παρίσι, Γαλλία. Στους δρόμους οι Γάλλοι ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση



Σύννεφά από δακρυγόνα σκεπάζουν τις Invalides (εκεί στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο), κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση. Κάθε μέρα, τόσο στη γαλλική πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες πόλεις ξεσπούν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ενώ οι απεργίες διαφόρων επαγγελματικών κλάδων συνεχίζονται.

Ναϊρόμπι, Κένυα. Κατεδάφιση σπιτιών



Ένας άντρας στέκεται σε ένα κτίριο που πρόκειται να κατεδαφιστεί στο Ναϊρόμπι, στο πλαίσιο κατεδαφίσεων οικιστικών μπλοκ κακοχτισμένων κτιρίων, σε μια φτωχή συνοικία της πόλης. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην κατεδάφιση ανάλογων κτιρίων μετά την κατάρρευση 6όροφης πολυκατοικίας τον προηγούμενο μήνα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους.

Αλμάτι, Καζακστάν. Η άνοιξη σε μια φωτογραφία



Μια γυναίκα στέκεται μέσα σε ένα ανθισμένο χωράφι στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν.

Kaduwela, Σρι Λάνκα. Σφοδρές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σρι Λάνκα



Οι γονείς ενός κοριτσιού βοηθούν το παιδί τους να διασχίσουν έναν πλημυρισμένο δρόμο στην πόλη Kaduwela της Σρι Λάνκα, όπου οι σφοδρές πλημμύρες και κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στοίχησαν τη ζωή τουλάχιστον 45 ανθρώπων, την ώρα που δεκάδες σπίτια θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης.

Ujjain, Ινδία. «Ιερή βουτιά» σε ποταμό της Ινδίας



Ινδουίστρια πραγματοποιεί την «ιερή βουτιά» στον ποταμό Shipra της Ινδίας στο πλαίσιο του μαζικού προσκυνήματος Simhastha Kumbh Mela που λαμβάνει χώρα κάθε 12 χρόνια στην πολιτεία Μαντία Πραντές.

Ειδομένη, Ελλάδα. «Εδώ δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα»



Ένα παιδί στέκεται σε ένα παράθυρο στον καταυλισμό της Ειδομένης, στα Ελληνο-σκοπιανά σύνορα. Το σύνθημα στον τοίχο γράφει: «Εδώ δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα».

Πόρτο Σεγκούρο, Βραζιλία. Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Βραζιλία



Μέλος της φυλής Pataxo συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, στη Βραζιλία.

Κίεβο, Ουκρανία. Διαμαρτυρία του τάγματος των «Αζόφ»



Μέλη του ουκρανικού τάγματος των «Αζόφ» συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στο Κίεβο, εναντίον των εκλογών στις ανατολικές επαρχίες όπου κυριαρχεί το φιλο-ρωσικό στοιχείο.

Κάννες, Γαλλία. Φεστιβάλ των Καννών



Φωτογράφοι επί το έργο στο κόκκινο χαλί των Καννών, μετά την προβολή της ταινίας «Money Monster». Η δουλειά των φωτορεπόρτερ δεν είναι εύκολη, καθώς πρέπει να περιμένουν για ώρες όρθιοι και να στήνουν άρον-άρον τον εξοπλισμό τους υπό το άγχος να τραβήξουν την επιθυμητή φωτογραφία.

Πεκίνο, Κίνα. Τα ολυμπιακά σχολεία της Κίνας



Μικρά κορίτσια προπονούνται σε Γυμναστική Ακαδημία στη Σαγκάη. Το αθλητικό σύστημα της Κίνας έχει εξελιχθεί σε άκρως επιτυχημένο, με τους κινέζους αθλητές να διακρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη χώρα να έρχεται πρώτη σε συγκομιδή μεταλλίων στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ωστόσο, την ώρα που οι Αγώνες του Ρίο απέχουν λιγότερο από 3 μήνες, το σύστημα της χώρας έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των δημογραφικών μεταβολών. Κάποιες ακαδημίες έχουν κλείσει, άλλες έχουν τροποποιήσει τη λειτουργία τους, ενώ η συγκεκριμένη ακαδημία της Σαγκάης συνηθίζει να επισκέπτεται νηπιαγωγεία προκειμένου να διαφημίσει τα αθλήματα της Γυμναστικής (ρυθμική και ενόργανη) στους γονείς των παιδιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.