Σάββατο 21 Μαΐου 2016

10 πράγματα που σε κάνουν συμπαθητικό σε άλλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήπως μερικές φορές αναρωτιέσαι πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Θα ήθελες να είσαι σίγουρος ότι οι γύρω σου καταλαβαίνουν ότι είσαι συμπαθητικό άτομο; Μήπως αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου;
Αν είσαι αγαπητό άτομο σημαίνει ότι έχεις φίλους. Και αν έχεις φίλους σημαίνει ότι έχεις ευτυχία στη ζωή σου!

Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις αγαπητό άτομο, να τονώσεις την αυτοεικόνα σου, να κάνεις περισσότερους φίλους και να νιώθεις πιο όμορφα, μπορείς να το καλλιεργήσεις! Δες ποιες από τις παρακάτω καλές συνήθειες έχεις ήδη και φρόντισε να τις εφαρμόζεις συχνότερα. Όσες πάλι θεωρείς ότι δεν τις κατέχεις, δεν είναι αργά να ξεκινήσεις και τώρα να τις εφαρμόζεις!

1. Βλέπεις το θετικό και το καλό στους ανθρώπους

Πολλοί άνθρωποι όταν γνωρίζουν ένα καινούργια άτομο ή αξιολογούν τους φίλους τους, εστιάζουν στα ελαττώματά τους, σε αυτό που έκαναν και τους ενόχλησε, στα μειονεκτήματα και τα μελανά τους σημεία… Αν όμως μπορείς σε κάθε άνθρωπο να δεις τα προτερήματά του, τα δυνατά του σημεία και τα στοιχεία της προσωπικότητάς του που είναι θετικά, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα στο να είσαι πιο ανοιχτός και δεκτικός απέναντι σε αυτά τα άτομα. Φυσικά οι άλλοι καταλαβαίνουν τη στάση σου, την εκτιμούν, και τείνουν να σε συμπαθούν και να σε θέλουν στον περίγυρό τους. Όπως είναι φυσικό, όλοι θέλουμε να μας περιτριγυρίζουν θετικά άτομα!

2. Κάνεις κομπλιμέντα

Μαζί με την καλή συνήθεια του να βλέπουν και τα θετικά στους άλλους (όχι μόνο τα αρνητικά), οι αγαπητοί άνθρωποι επίσης κάνουν κομπλιμέντα και φιλοφρονήσεις! Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι δε ζηλεύουν και δεν είναι εγωκεντρικοί, αλλά είναι ακομπλεξάριστοι και αποδέχονται το άτομο απέναντί τους. Όταν αυτή είναι η συμπεριφορά σου, τότε οι άλλοι σου χαμογελούν πιο συχνά και σε συμπαθούν περισσότερο.

3. Είσαι αυθεντικός άνθρωπος

Για να πραγματοποιηθούν όμως τα δύο παραπάνω και να γίνουν καλές συνήθειες, θα πρέπει να είσαι αυθεντικός άνθρωπος. Να μην έχεις ξινά μούτρα και βρίσκεις το θετικό! Η γλώσσα του σώματος και του προσώπου θα πρέπει να συμβαδίζει με αυτό που λες. Θα πρέπει να το νιώθεις και όχι να υποκρίνεσαι. Υπάρχει τόση υποκρισία γύρω μας, που κανείς δε θέλει να βάλει στη ζωή του έναν κόλακα ή έναν υποκριτή. Αυθεντικός άνθρωπος σημαίνει ότι δείχνεις ποιος είσαι και ότι νοιάζεσαι για τους άλλους γύρω σου. Και να θυμάσαι ότι όλοι το προσέχουν και όλοι το εκτιμούν αυτό!

4. Ξέρεις να επικοινωνείς

Οι άνθρωποι που είναι αγαπητοί στους άλλους έχουν την καλή συνήθεια να ξέρουν να ακούν το συνομιλητή τους χωρίς να τον διακόπτουν, χωρίς να προσθέτουν την άποψή τους ή να αντιπαραθέτουν τη δική τους εμπειρία. Ξέρουν να ακούν με τα αυτιά και την ψυχή τους, να συμπάσχουν, να κατανοούν τα συναισθήματα του συνομιλητή τους και να απαντούν σωστά, όχι λέγοντας αυτό που θέλει να ακούσει ο συνομιλητής τους, αλλά την αλήθεια.

5. Κρατάς μυστικά και δεν κουτσομπολεύεις
Μια άλλη σημαντική συμπεριφορά που κάνει έναν άνθρωπο αγαπητό είναι το να μη μεταφέρεις κουτσομπολιά και αρνητικά σχόλια γύρω-γύρω. Παρόλο που σε όλους αρέσει να ακούν πιπεράτα σχόλια για τις ζωές των άλλων και πάντα κάνουν πηγαδάκι γύρω από τον κουτσομπόλη, στο τέλος απομακρύνονται και αποφεύγουν τον κουτσομπόλη άνθρωπο, επειδή αντιλαμβάνονται ότι, μοιραία, θα έρθει και η δική τους σειρά να τους πιάσει στο στόμα του…


6. Ξέρεις να κρατάς τη γνώμη σου και δεν είσαι ξερόλας

Οι αγαπητοί άνθρωποι δε βιάζονται να πούνε τη γνώμη τους και δε σπεύδουν να κάνουν τον έξυπνο με τις πληροφορίες ή γνώσεις που έχουν. Αφήνουν χώρου στους άλλους να εκφραστούν, ακόμα και αν δε συμφωνούν με την άποψή τους. Οι αγαπητοί άνθρωποι ξέρουν να κάνουν σωστές ερωτήσεις στους άλλους, να ζητάνε τη γνώμη τους και να τους κάνουν να νιώθουν καλά για τον εαυτό τους.

6. Δίνεις στους άλλους ευκαιρίες

Αν είσαι αγαπητός άνθρωπος ξέρεις να μην καταδικάζεις τον άλλον με τη μία, να μην τον κρίνεις αρνητικά με την πρώτη. Έχεις υπομονή, δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους (επειδή όπως ήδη είπαμε βλέπεις τα θετικά τους) τους συγχωρείς μικρά λάθη και πιστεύεις ότι όπως κι εσύ όλοι οι άνθρωποι έχουν περιθώρια να βελτιωθούν ψυχικά και να γίνουν ο καλύτερος εαυτός τους.

7. Δε βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα

Οι συμπαθητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ακούνε τον συνομιλητή τους, να μαζεύουν όλες τις σχετικές πληροφορίες, να σκέφτονται, να αναλύουν και μετά να βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Αν φέρεσαι έτσι, κερδίζεις τον σεβασμό των άλλων.

8. Δε κρατάς ‘μανιάτικο’

Έχεις κατακτήσει την τέχνη του «άστο να πέσει χάμω»; Ή μήπως θέλεις να έχει κάθε φορά την τελευταία λέξη και κρατάς λίστα με το ποιος-σου-είπε-τι και ποιος-σου-έκανε-τι; Αν κάθε φορά κρατάς λογαριασμό τι σου έχουν πει οι άλλοι και τους κρατάς μούτρα ή τους το χτυπάς διαρκώς, να ξέρεις ότι δεν είσαι αρεστός. Αν πάλι τα σβήνεις, αλλά δεν ξεχνάς, οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν είναι δίπλα σου και κερδίζεις το θαυμασμό τους επειδή δεν πέφτεις χαμηλά με το να τους κατηγορείς και να κρατάς θυμό απέναντι σε τρίτους.


9. Είσαι γενναιόδωρος

Προσοχή! Η γενναιοδωρία δε σχετίζεται ούτε με τα κεράσματα, ούτε με τη σπατάλη! Η γενναιοδωρία είναι μια στάση ζωής: δίνει κανείς από το χρόνο του, από την ψυχή του, από τον κόπο του… Το γενναιόδωρο άτομο βοηθάει, συντρέχει και δε γυρνάει την πλάτη στους άλλους. Οι γενναιόδωροι άνθρωποι προσεγγίζουν τους άλλους προσφέροντας χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα και αυτό το εκτιμούν όλοι.

10. Ξέρεις να κρατάς μυστικά

Είσαι ο άνθρωπος που μπορούν οι άλλοι να σου εμπιστευτούν αυτό που τους βασανίζει, τη λύπη τους, το άγχος τους ή τη χαρά τους και ξέρουν ότι θα τα κρατήσεις και δε θα το διαδώσεις. Και δεν έχεις απλώς εχεμύθεια, αλλά έχεις να πεις στον άλλον μια καλή κουβέντα, να του δώσεις μια παρηγοριά, να τον κάνεις να αισθανθεί καλύτερα, ακόμα και αν δε μπορείς να βοηθήσεις πιο άμεσα ή να του λύσεις το πρόβλημα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.