Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ένα αρχαίο επιτραπέζιο παιχνίδι για φίλους στο Αθέατο Μουσείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρουσιάζεται ένα πήλινο σύμπλεγμα παικτών του 1ου αι. μ.Χ.

Επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών προβάλλει το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα οκτώ θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα παιχνίδι για φίλους». Πρόκειται για ένα πήλινο σύμπλεγμα δύο ανδρών και μιας γυναίκας, που είναι απασχολημένοι με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τύχης και στρατηγικής. Το «παιχνίδι για φίλους» αναδύθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.

Πήλινο σύμπλεγμα παικτών, 1ος αι. μ.Χ.

Στις 10 και 17 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και στις 12 Ιουνίου και 17 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα αρχαία παιχνίδια τύχης και στρατηγικής και για την αιώνια ανάγκη των ανθρώπων να συνάπτουν και να ενισχύουν δεσμούς φιλίας, σε στιγμές ανάπαυλας και ευχαρίστησης.


Εξαρτήματα αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αθέατο Μουσείο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.