Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Στις 1.391 ημέρες ο μέσος χρόνος επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερες από 57.000 επιχειρήσεις περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ από το ελληνικό Δημόσιο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για αυτές εξαιτίας των πολλαπλών φόρων που καλούνται να πληρώσουν.

Το ποσό που πρέπει να επιστρέψει το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την Καθημερινή αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου.

Χιλιάδες επιχειρήσεις περιμ΄πενουν διάστημα μεγαλύτερο των 3,5 ετών για να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ, ενώ ακόμη περισσότερες είναι αυτές που αναμένουν την επιστροφή πάνω από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι οφειλές ΦΠΑ άνω των 90 ημερών θα πρέπει να τοκίζονται, κάτι που παραμένει άγνωστο εάν γίνεται από το ελληνικό Δημόσιο.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

- Συνολικά εκκρεμούν 57.916 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, δηλαδή δεν έχουν εξεταστεί από τις εφορίες.

- Το ποσό των απλήρωτων αιτήσεων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

- 4.447 επιχειρήσεις περιμένουν περισσότερες από 90 ημέρες για να τους πιστωθεί ο ΦΠΑ ο οποίος ανέρχεται σε 760 εκατ. ευρώ.

- Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις καταγράφονται στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων όπου ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή του ΦΠΑ φθάνει τις 1.391 ημέρες. Ακολουθεί η ΔΟΥ της Κω όπου 54 επιχειρήσεις αναμένουν 1.047 ημέρες για να λάβουν επιστροφή ΦΠΑ.

- Οι τρεις ΔΟΥ με το μεγαλύτερο πλήθος αιτήσεων σε αναμονή άνω των 90 ημερών είνα η ΦΑΕ Αθηνών, όπου εκκρεμούν 4.792 αιτήσεις, η ΔΟΥ Πλοίων με 4.410 αιτήσεις και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης με 1.485 αιτήσεις


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.