Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η στιγμή που η οικογένεια πηδάει από φλεγόμενο κτίριο και σώζεται από το πλήθος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επιχείρησης.

Μια οικογένεια από τη Ρωσία κατάφερε να σωθεί από το φλεγόμενο διαμέρισμά της πηδώντας από ένα ψηλό μπαλκόνι με ασφάλεια. Στο βίντεο που καταγράφηκε από έναν περαστικό σε περιοχή της νότιας Ρωσίας φαίνεται το συγκεντρωμένο πλήθος που βρίσκεται κάτω από το φλεγόμενο διαμέρισμα για να πιάσει την οικογένεια που βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι εικόνες δείχνουν τον πυκνό καπνό από τους πάνω ορόφους του κτιρίου που αποκαλύπτουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά. Επιπλέον δεν υπάρχει κάποιο σημάδι από πυροσβεστικό όχημα στο σημείο παρά μόνο γείτονες και περαστικοί που προσπαθούν να βοηθήσουν. Στο ισόγειο μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο, προεξέχει ένας χώρος με σκεπή που κάνει την διαφυγή της οικογένειας ακόμη πιο δύσκολη καθώς υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για την ίδια τη ζωή των προσώπων που προσπαθούν να σωθούν.

Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να πηδήξουν με ασφάλεια και να σωθούν από το διαμέρισμά τους και μάλιστα από ύψος 18 μέτρων. Το πρώτο παιδί πηδάει από το παράθυρο και πιάνεται με ασφάλεια από το συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια πηδάει ένα μεγαλύτερο παιδί και ακολουθούν κι άλλα άτομα που μοιάζουν να πέφτουν σαν κούκλες. Η μητέρα της οικογένειας ισορροπεί πρώτα στο μπαλκόνι μέχρι να πάρει την απόφαση να κάνει τελικά το άλμα που αποδεικνύεται σωτήριο. Η ομάδα που σώζει τα άτομα αντιδρά αισθητά στο βάρος της ενήλικης γυναίκας και λυγίζει τα γόνατα για να την κρατήσουν γερά. Όσο περνάει η ώρα, ο καπνός γίνεται ακόμη πιο έντονος αλλά το ευτυχές είναι ότι προλαβαίνει να πηδήξει με ασφάλεια και ο πατέρας, ευγνωμονώντας τον κόσμο που συγκεντρώθηκε και τους έσωσε τη ζωή.

Οι αρχές ωστόσο μετά το περιστατικό αναφέρουν ότι σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να σφραγίζονται τα παράθυρα με βρεγμένες πετσέτες και ότι είναι μεγάλο σφάλμα να ανοίγονται διάπλατα γιατί μπαίνουν μέσα τοξικές ουσίες.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.