Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αποζημίωση «μαμούθ» για την κόρη του Πολ Γουόκερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα λάβει 10,1 εκατομμύρια δολάρια.

Σε διακανονισμό της τάξεως του 10,1 εκατ. δολαρίων κατέληξε η κόρη του Πολ Γουόκερ, με τους εκπροσώπους της οικογένειας του ανθρώπου που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του ιδίου, αλλά και του πατέρα της, το 2013.

Αποζημίωση «μαμούθ» για την κόρη του Πολ Γουόκερ

Ο ηθοποιός ήταν συνοδηγός στην 2005 Porsche Carrera GT, την οποία οδηγούσε ο Ρότζερ Ρόντας, όταν το αυτοκίνητο, που κινούνταν εκείνη την ώρα με 129-150 χλμ./ώρα, βγήκε από τον δρόμο, στο Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 17χρονος Μίντοου Γουόκερ, Τζεφ Μίλαν, η αποζημίωση θα πάει σε καταπίστευμα για την νεαρή κοπέλα. Ο διακανονισμός επετεύχθη το Νοέμβριο του 2014, αλλά είχε μείνει άγνωστος έως τώρα, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα TMZ, που πρώτη δημοσίευσε την είδηση.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο Ρόντας ήταν μόνο εν μέρει υπεύθυνος για το τροχαίο και ο διακανονισμός καλύπτει «ένα μικρό κομμάτι από τα όσα θα κέρδιζε ως πατέρας της, ως διεθνής κινηματογραφικός σταρ, αν δεν είχε κοπεί τραγικά το νήμα της ζωής του».

Η κόρη του Γουόκερ έχει κάνει μήνυση στην Porsche και «σκοπεύει να κατηγορήσει την εταιρεία για την παραγωγή ενός ελαττωματικού οχήματος, που προκάλεσε τον θάνατο του Πολ Γουόκερ», δήλωσε ο δικηγόρος.

Η Μίντοου Γουόκερ είναι το μοναχοπαίδι του ηθοποιού και μοναδική κληρονόμος του. Κατέθεσε μήνυση ενάντια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατηγορώντας την ότι αμέλησε τις τεχνικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει το ατύχημα ή τουλάχιστον να τον είχαν κρατήσει στη ζωή.

Η Porsche από την πλευρά της επιμένει ότι ο ίδιος ο ηθοποιός ευθύνεται για τον θάνατό του. Μετά από τετράμηνη έρευνα, οι αρχές του Λος Αντζελες ανέφεραν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας και όχι μηχανικής βλάβης.

Ο Μίλαμ τόνισε ότι ο Γουόκερ επέζησε της σύγκρουσης αλλά «κάηκε ζωντανός εξαιτίας του ελαττωματικού σχεδιασμού της Porsche». Παρόμοια μήνυση έχει κάνει και η οικογένεια του Ρόντας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.