Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Οι Παρασκευές θα θεωρούνται αργία στη Βενεζουέλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σκοπεύει να μετατρέψει κάθε Παρασκευή του Απριλίου και του Μαΐου σε μέρα αργίας, προκειμένου να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην εξοικονόμηση της ενέργειας, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

"Αυτό το σχέδιο 60 ημερών ή δύο μηνών θα επιτρέψει στην χώρα να ξεπεράσει την πιο δύσκολη περίοδο με το μεγαλύτερο ρίσκο”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην κρατική τηλεόραση ο Μαδούρο και κάλεσε όλες τις οικογένειες και τους νέους της χώρας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, με πειθαρχία, συνείδηση και έντονο πνεύμα συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η ακραία κατάσταση ξηρασίας, συνέπεια των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλεί το φαινόμενο του El Nino.

Μπορεί,λοιπόν, πολλοί από τους εργαζομένους να πανηγυρίσουν που θα κερδίσουν μια μέρα ξεκούρασης επιπλέον, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τι θα συμβεί με τους μισθούς και τα μεροκάματα τους.

Όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος, να σημειωθεί πως αυτές αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Βενεζουέλα, αφού μπορεί να παράγει το 60% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται σε υδροηλεκτρικές μονάδες, όμως η παρατεταμένη ξηρασία έχει «γονατίσει» την παραγωγή.

Η αντιπολίτευση καταδικάζει από την πλευρά της την απόφαση για εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες κινήσεις της κυβέρνησης, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε ύφεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.