Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η «σκοτεινή» πλευρά της ηλιόλουστης πολιτείας των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μακριά από τις διάσημες πολύβουες παραλίες πολίτες ζουν στη φτώχεια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μακριά από τα πολύχρωμα και πολύβουα πάρκα του Ορλάντο, τα κλαμπ του Μαϊάμι και τη λευκή άμμο του Παλμ Μπιτς, υπάρχει και μια πτυχή της Φλόριντα πολύ διαφορετική.

Ένα τμήμα της είναι πιο άγριο και λιγότερο γνωστό και σπάνια φτάνουν εκεί οι ορδές των τουριστών που επισκέπτονται την πολιτεία αυτή για τις ονειρεμένες διακοπές τους.

Ο φωτογράφος Curran Hatleberg επισκέφθηκε επί ένα μήνα αυτό το «αφανές» κομμάτι της Φλόριντα για να αναδείξει την πιο «σκοτεινή» πλευρά της ηλιόλουστης πολιτείας.

Με τίτλο «Shadow Country», το πρότζεκτ του Hatleberg ήταν ουσιαστικά η πορεία του σε μια «φανταστική διαδρομή… προσπαθώντας να χαθώ», όπως ο ίδιος λέει.

Στη διαδρομή αυτή ήρθε αντιμέτωπος με τη φτώχεια, κάτι που αποτύπωσε και στις φωτογραφίες του. Είναι πολύ χαρακτηριστική η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που κάθεται στα συντρίμμια κάποιου σπιτιού κρατώντας ένα φίδι. Είναι άγνωστο τι συνέβη στο σπίτι αυτό, αν είχε υποστεί ζημιά σε κάποιο σεισμό ή αν είχε φθαρεί τόσο πολύ που γκρεμίστηκε.

Το κορίτσι όμως, περιστοιχισμένο από σπασμένα τούβλα και πλακάκια, δείχνει ευτυχισμένο στην δική της αυτοσχέδια παιδική χαρά.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.