Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η γοητευτική πλευρά της Μπανγκόκ από ψηλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις εντυπωσιακές λήψεις.

Με πληθυσμό πάνω από επτά εκατομμύρια, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι η μεγαλύτερη πόλη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μενάμ και συχνά την αποκαλούν «Βενετία της Ανατολής» καθώς πολλοί παραπόταμοι τη διασχίζουν δημιουργώντας πλωτά σημεία.

Την ομορφιά της πόλης από μια διαφορετική οπτική γωνία θέλησε να καταγράψει ο Julien Grondin, ένας φωτογράφος τοπίων ο οποίος παραδέχεται ότι είχε ενδοιασμούς σχετικά με την ομορφιά της πόλης οι οποίοι όμως εξαφανίστηκαν ιδιαίτερα όταν την είδε και την φωτογράφισε από ψηλά. Από την ταράτσα πολλών ψηλών κτιρίων της Μπανγκόκ, η πόλη παίρνει μια εντελώς νέα διάσταση, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Οι νυχτερινές λήψεις από πολύ ψηλά σημεία δείχνουν στον κόσμο πώς μια πόλη που φαίνεται χαοτική με την πρώτη ματιά, θα μπορούσε να είναι πραγματικά εντυπωσιακή και όμορφη, σύμφωνα με τον φωτογράφο ο οποίος όντας ενθουσιασμένος από την οπτική αυτή της Μπανγκόκ κατέγραψε δεκάδες πτυχές της. Πλέον επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κάθε χρόνο και βγάζει νέες λήψεις σε μια πόλη που αρχικά δεν ήθελε καν να επισκεφθεί πριν από εννέα χρόνια. Τώρα δηλώνει ερωτευμένος μαζί της και το δείχνει μέσα από τις φωτογραφίες του.

Το παλιό τμήμα της πόλης της Μπανγκόκ είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο, με διώρυγες και στενά δρομάκια ενώ στο καινούριο τμήμα θα δει κανείς μεγάλους δρόμους, πάρκα και βέβαια ψηλά, σύγχρονα κτίρια παντού. Η πόλη αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ταϊλάνδης ενώ πολύ σπουδαίας σημασίας είναι για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές το λιμάνι της.

Όσον αφορά τα αξιοθέατα της πόλης, ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλά και εντυπωσιακά. Ένα από αυτά είναι ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα «Βατ Πρα Καεό» και το Μεγάλο Παλάτι. Ονομαστή είναι και η παγόδα Βατ Αρούν που έχει πύργο ύψους 75 μέτρων αλλά και ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα γνωστός ως Βατ Πο. Στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης θα δει βέβαια κανείς πολλά εμπορικά κέντρα και αγορές με τιμές για όλα τα βαλάντια.

Η Μπανγκόκ είναι ένα παράξενο μείγμα μοντέρνου και παραδοσιακό, ενώ οι φωτογραφίες του Julien Grondi αποκαλύπτουν, πράγματι, μια διαφορετική γοητευτική πλευρά.










































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.