Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο Λεωνίδας φυλάττει Θερμοπύλες κόντρα στη λευχαιμία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Λεωνίδας Κουτσούκης είναι μαχητής, αλλά χρειάζεται και τους «300» για να φυλάξει τις Θερμοπύλες κόντρα στη λευχαιμία. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου (που στις 6 Ιουνίου συμπληρώνει τα 21 του χρόνια) έχει άμεση ανάγκη από αίμα για να κερδίσει αυτόν τον αγώνα.

Η περιπέτειά του έχει ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία (εξέδωσε μάλιστα και σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου) και υπάρχει μία γενικότερη κινητοποίηση, ώστε εθελοντές να επισκεφτούν το νοσοκομείο του νησιού για τον πρώτο έλεγχο συμβατότητας και ακολούθως να καταλήξουν στην αιματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

Μπορεί βέβαια ο καθένας να βοηθήσει από οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο του ποδοσφαιριστή και την αιματολογική κλινική στην οποία θέλει να σταλεί το αίμα.

Να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας είναι Ζακυνθινός και άφησε το Ιόνιο για να ενταχθεί στην Κ17 του Ατρόμητου, μαζί με τον συντοπίτη του Ματθαίο Λουίς Καψάσκη. Στη συνέχεια μεταπήδησαν αμφότεροι στην Κ20 του Λεβαδειακού, ώσπου το 2014 ο Κουτσούκης επαναπατρίστηκε για να παίξει με τη Ζάκυνθο στη Football League. Αγωνίστηκε (ως πλάγιος χαφ) σε τρία παιχνίδια ως αλλαγή στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά πάνω που διαφαινόταν ότι θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, υπέστη ρήξη χιαστών τον Μάιο του 2015.

Κατόπιν αυτού έμεινε χωρίς ομάδα, αλλά όταν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, συμφώνησε να επιστρέψει στη Ζάκυνθο την 1η Φεβρουαρίου 2016. Λίγες εβδομάδες όμως μετά το comeback, προέκυψε η διάγνωση της λευχαιμίας. Και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το ντέρμπι της ζωής του... Ενα ντέρμπι στο οποίο χρειάζεται «συμπαίκτες» αιμοδότες.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.