Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Βρυξέλλες: Σε κρίσιμη κατάσταση 61 τραυματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, το πρωί της Τρίτης, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό σε όλο τον κόσμο.

Οι τραυματίες φθάνουν τους 300 στον αριθμό εκ των οποίων οι 61 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 4 σε κώμα, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας του Βελγίου, Μάγκι ντε Μπλοκ, όπως μεταδίδει το BBC.

Η ντε Μπλοκ δήλωσε επίσης ότι οι τραυματίες είναι από 40 εθνικότητες. Πολλοί υποφέρουν από εγκαύματα ή σοβαρά τραύματα παρόμοια με αυτά ενός πολέμου, όπως οι τραυματισμοί από οβίδα. Η υπουργός πρόσθεσε τέλος ότι τέσσερις ασθενείς είναι σε κώμα και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Παράλληλα, οι βελγικές αρχές αναζητούν πέντε υπόπτους για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, συμπεριλαμβανομένου και του άνδρα με το καπελάκι, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο.

-----------

Ο Έλληνας γιατρός που φρόντισε τραυματίες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες


«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πέντε περιστατικά» δήλωσε ο Έλληνας γιατρός, Δημήτρης Κούλαλης, που φρόντισε μερικούς από τους τραυματίες των τρομοκρατικών επιθέσεων των Βρυξελλών.

«Όλη η ομάδα της ορθοπεδικής οδηγήθηκε στο χειρουργείο, σταμάτησαν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μας και ασχοληθήκαμε με τους πολυτραυματίες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Σε όλα τα τραύματα, ακόμα και σε τραύματα με πυροβόλα όπλα υπάρχουν μεταλλικά θραύσματα. Πέρα από το μέταλλο, υπήρχε πλαστικό και θρύμματα» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του MEGA



-----------

Βρυξέλλες: Αγνοούνται αδέλφια με ελληνικές ρίζες


Ανάμεσα στους αγνοούμενους των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες βρίσκονται και δύο αδέλφια που συνδέονται με την Ελλάδα. Η αγνοούμενη Σάσα, στη σελίδα της στο Facebook δηλώνει ως τόπο καταγωγής της την Βουλιαγμένη της Αττικής.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.