Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Διέλυσε» την Τουρκία η Ελλάδα στο πόλο γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συντριβή με 28-3!.

Εύκολα, όπως αναμενόταν, νίκησε η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών την αντίστοιχη της Τουρκίας με 28–3 για την 4η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βελιγράδι και πήρε και τυπικά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα μπήκε με αρκετή διάθεση στο παιχνίδι και με πρώτα «βιολιά» τις Τσουκαλά και Ασημάκη έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 6–0. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και η δεύτερη περίοδος, με το αξιοσημείωτο να είναι το γκολ που σημείωσε η Τουρκία, που ήταν και το δεύτερό της στη διοργάνωση. Το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται 13–1, η οποία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε 7–1 και εκτόξευσε τη διαφορά στο 20–2. Με επιμέρους σκορ και στην 4η περίοδο 8–1 γράφτηκε το τελικό 28–3 για την ελληνική ομάδα.

Πρώτη σκόρερ για την εθνική μας ομάδα ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη που πέτυχε 6 γκολ, ενώ οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Τσουκαλά και Eλευθερία Πλευρίτου πρόσθεσαν από 4.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας τώρα η Ολλανδία, τη Δευτέρα 18/1 στις 16.45 (Ώρα Ελλάδος). Ωστόσο το μυαλό βρίσκεται και στο χιαστί παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη 20/1 και θα κρίνει την είσοδο στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 6–0, 7–1, 7–1, 8–1.

Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά 4, Ιωάννα Χυδηριώτη 1, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Άλκηστη Αβραμίδου 2, Αλεξάνδρα Ασημάκη 6, Αντιγόνη Ρουμπέση 4, Χριστίνα Κώτσια 1, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 3, Ελευθερία Πλευρίτου 4, Ελένη Ξενάκη 2, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Ολλανδία (3 Αγ.) 9

2. Ρωσία (3 Αγ.) 9

3. Ουγγαρία (4 Αγ.) 9

4. Ελλάδα (4 Αγ.) 6

5. Τουρκία (4 Αγ.) 0

6. Πορτογαλία (4 Αγ.) 0

Σάκης Κεχαγιάς (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

«Πάντα έχεις να πεις κάτι για ένα παιχνίδι, αλλά δεν έχεις να πεις πάρα πολλά για ένα παιχνίδι που κερδίζεις με μια τέτοια διαφορά γκολ, γιατί οι ομάδες έχουν διαφορά δυναμικότητας εκ των πραγμάτων. Εμείς έχουμε μπροστά κάποια παιχνίδια για να προετοιμαστούμε, που το βασικό για εμάς είναι το χιαστί παιχνίδι. Το βασικό είναι να έχεις αντίδραση τη στιγμή που πρέπει και το βασικότερο απ’ όλα είναι το χιαστί παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι με την Ολλανδία, ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού, όπου πάντα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Θα δοκιμάσουμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε καλά και ακόμα καλύτερα και μετά θα στοχεύσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Εμείς αρχικά ήρθαμε με στόχο να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να έχουμε ένα πιο βατό χιαστί, γιατί αν παίρναμε μια καλύτερη κατάταξη στον όμιλο θα το είχαμε. Δεν τα καταφέραμε, πραγματοποιήσαμε κακές εμφανίσεις, η τελευταία μας εμφάνιση με τη Ρωσία ήταν δραματική. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι σ’ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το παιχνίδι που μετράει είναι το χιαστί. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι Ιταλία και Ισπανία. Σίγουρα η ομάδα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να μπορέσει να ξεπεράσει και το ψυχολογικό κομμάτι της πολύ βαριάς ήττας από τη Ρωσία. Θα δοκιμαστούμε όλοι πιστεύω σ’ αυτό, θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα μου μπορεί ν’ αντιδράσει και τελικά η έκβαση σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό να είναι μια καλή έκβαση, αλλά σίγουρα χρειάζεται την υπέρβαση απ’ όλους μας και εμείς γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Η υπέρβαση πρέπει κυρίως να γίνει στον ψυχολογικό τομέα, ξέρουμε ότι η γυναικεία ψυχολογία είναι πάρα πολύ ευαίσθητη και ξέρουμε πως μια νίκη μπορεί να σε πάει και στην κορυφή μετά. Ακόμα και μετά από την πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Οπότε εμείς ελπίζουμε σ’ αυτή τη νίκη κι όχι απλά ελπίζουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε. Το παιχνίδι με την Ολλανδία δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιατί θα είμαστε τέταρτοι στον όμιλο ούτως ή άλλως, άρα προσανατολιζόμαστε στο χιαστί που θα είναι με έναν από τους δυο αυτούς αντιπάλους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.