Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας υποψήφιο για «Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν από τις 6-9 Απριλίου 2016 στην Ισπανία.

Tην υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας στον διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016» ανακοίνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο θεσμός του «European Museum of the Year Award» (EMYA) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο τη βράβευση, σε ετήσια βάση, της καλύτερης μουσειακής πρακτικής στην Ευρώπη και την ενθάρρυνση των καινοτόμων δράσεων των μουσείων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον οργανισμό «European Museum Forum» (EMF).

Την άνοιξη του 2015 συγκροτήθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας του Μουσείου Τεγέας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και, ακολούθως, υποβλήθηκε η αίτηση στον οργανισμό, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ».

Μετά τη συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, στο Ζάγκρεμπ, αναρτήθηκε, πρόσφατα, στην ιστοσελίδα του EMF ο κατάλογος με τις υποψηφιότητες προς βράβευση για το 2016, στην οποία περιλαμβάνεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 2016 στην Tolosa και το San Sebastian της Ισπανίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του δήμου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους (ιδρύθηκε το 1907), το οποίο αναβαθμίστηκε, κτιριακά και εκθεσιακά, τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναλειτουργεί από το 2014. Επίσης, είναι το μοναδικό ελληνικό δημόσιο μουσείο που συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.