Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Δέκα κορυφαίες πόλεις για ένα χειμερινό διάλειμμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προορισμοί για απόδραση στην καρδιά του χειμώνα.

Πολυσύχναστες και κοσμοπολίτικες, οι παρακάτω πόλεις, αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους μπορούν και θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να κάνουν ένα χειμερινό διάλειμμα.

Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να επισκεφτούμε πολλά από τα μέρη αυτά, η βρετανική Telegraph μάς δίνει την ευκαιρία για ένα εικονικό ταξίδι και παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες πόλεις για ένα ταξίδι μέσα στο χειμώνα που μπορεί να μας εκπλήξει.

Νέα Υόρκη



Το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις και η ιδανική εποχή να πάει κανείς είναι ο χειμώνας. Ιδιαίτερα όμορφη είναι την περίοδο των Χριστουγέννων όταν τα λαμπάκια αντανακλούν στα παράθυρα από τους ουρανοξύστες.

Βενετία



Κατά τη χειμερινή περίοδο, η Βενετία είναι μια θαυμάσια μυστηριώδης πόλη μέσα στην ομίχλη, αν και έχει υγρασία. Ωστόσο πολύ συχνά είναι «ευλογημένη» με ένα λαμπερό μπλε ουρανό παρά το κρύο και η χειμερινή περίοδος είναι εκεί λιγότερο δαπανηρή απ' ό,τι η υψηλή περίοδος, τις άλλες εποχές του χρόνου.

Βερολίνο



Η γερμανική πρωτεύουσα γίνεται μια άλλη πόλη το χειμώνα. Οι λίμνες παγώνουν και ο τουρισμός αυξάνεται με τα καφέ, μπαρ, μουσεία, γκαλερί και θέατρα να γεμίζουν. Ωστόσο όποιος αποφασίσει να κάνει εκεί ταξίδι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν κάτω από το μηδέν.

Μαδρίτη



Η ισπανική πρωτεύουσα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 664 μέτρων το οποίο σημαίνει ότι το κρύο είναι τσουχτερό το χειμώνα. Ο ουρανός ακόμη και το χειμώνα είναι συνήθως εκπληκτικά μπλε και έτσι μπορεί ο καθένας να απολαύσει έναν καφέ σε έναν πεζόδρομο της πόλης. Επιπλέον οι τιμές τον Ιανουάριο είναι αρκετά χαμηλότερες από τους άλλους μήνες του χρόνου.

Νίκαια Γαλλίας



Η Νίκαια αποτελούσε ένα δημοφιλή προορισμό για τους πλούσιους και ευγενείς Βρετανούς που ήθελαν να ξεφύγουν από τον παγωμένο βορρά. Είναι η πέμπτη πόλη της Γαλλίας και σφύζει από μουσεία, γκαλερί, αλλά και εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Αν και είναι πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός το καλοκαίρι, η βρετανική εφημερίδα συγκαταλέγει τη Νίκαια στις top χειμερινές πόλεις.

Ρώμη



Ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες που σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τη ζωή της πόλης. Μια ρομαντική πόλη που θα σας κάνει να αναζητήσετε καταφύγιο στη βροχή ή το χιόνι σε ένα ζεστό μαγαζί για καφέ ή σοκολάτα.

Βαρκελώνη



Αν δεν σας ενδιαφέρει να χαλαρώσετε σε μια εξωτική παραλία, τότε η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφτείτε το χειμώνα, καθώς το καλοκαίρι έχει πολύ κόσμο, ενώ το φθινόπωρο και την άνοιξη είναι πιο έντονες οι βροχοπτώσεις. Ο ξηρός καιρός το χειμώνα θα σας βοηθήσει να την ανακαλύψετε.

Βιέννη



Ονειρικός προορισμός για το χειμώνα και ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες υπάρχει έντονη ζωή στους δρόμους, ιδιαίτερα τις μέρες με καθαρό μπλε ουρανό ή μικρές λευκές νιφάδες.

Άμστερνταμ



Μπορεί έξω να κάνει τσουχτερό κρύο, αλλά στα ζεστά, φιλόξενα, ξύλινα σπιτάκια θα ζεσταθείτε με ένα απολαυστικό ρόφημα. Όταν δεν φυσάει πολύ, μια βόλτα στα κανάλια της πόλης είναι ονειρεμένη.

Παρίσι



Το χειμώνα, το Παρίσι από Πόλη του Φωτός μεταμορφώνεται... σε Πόλη των Παραμυθιών. Ιδιαίτερη νότα δίνουν κατά τις γιορτές, τα χιλιάδες φωτάκια σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα κάστανα που ψήνονται στους δρόμους. Τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην πόλη, δεν μειώνουν στο παραμικρό την ομορφιά του...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.