Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο «για την πρώτη κερδισμένη μάχη».

Το πάγωμα των πλειστηριασμών για την κινητή και ακίνητη περιουσία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας για διάστημα έξη μηνών στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αφήνει ικανοποιημένους τους πρώην εργαζομένους της εταιρίας που με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο «για την πρώτη κερδισμένη μάχη απλά και μόνο γιατί ήμασταν και παραμένουμε ενωμένοι».

Πρόσφατα οι εργαζόμενοι από τη Ροδόπη και την Ημαθία συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη από τους οποίους είχαν λάβει τη δέσμευση για νομοθετική παρέμβαση για το πάγωμα των πλειστηριασμών της περιουσίας της εταιρίας.

Παράλληλα, στην ίδια σύσκεψη, είχε αποφασιστεί η άμεση σύσταση μίας διυπουργικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει ενδελεχώς τις τεχνικές παραμέτρους του σχεδίου επαναλειτουργίας των κλωστηρίων σε συνδυασμό με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και τις παράπλευρες αναπτυξιακές δράσεις με βάση την χωρική εξειδίκευση που προκύπτει από αυτό το σχέδιο.

Το ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους εργαζομένους είναι ότι εξασφαλίζουν μια σημαντική πίστωση χρόνου, προκειμένου να προχωρήσουν υπό ασφαλείς συνθήκες στα επόμενα στάδια του σχεδίου, που έχουν καταρτίσει για να επαναλειτουργήσουν την εταιρία.

«Παρουσιάσαμε ένα εντελώς καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν και την ανάλογη επιστημονική κατάρτιση, έγινε απόλυτα αποδεκτό. Αντέδρασε, δυστυχώς το κατεστημένο και συνεχίζει να αντιδρά αλλά εμάς τίποτα δεν μας σταματά», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι που διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία των κλωστηρίων «Μαρώνειας» και «Ροδόπης» στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής καθώς και μονάδων του Ομίλου που βρίσκονται εγκατεστημένες στη Νάουσα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.