Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Άνοιξε μετά από 10 ημέρες ο ΧΥΤΑ στη Ζάκυνθο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεσμεύσεις έλαβε η επιτροπή κατοίκων και επιχειρηματιών του Καλαμακίου.

Ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο από τους κάτοικους και τους επιχειρηματίες του Καλαμάκιου, έλαβαν πριν λίγη ώρα όλοι οι Ζακυνθινοί, καθώς μετά από δέκα ημέρες που είχαν αποκλείσει την είσοδο του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, έδωσαν το πράσινο φως στα απορριμματοφόρα του ΦοΣΔΑ να μαζέψουν τους όγκους των σκουπιδιών και να τα μεταφέρουν στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου πόλης Ζακύνθου, παρουσία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Παναγιώτης Μυλωνά, όπου είχε καλεστεί και η επιτροπή των κατοίκων του Καλαμάκιου, , ώστε να συζητηθεί το θέμα με τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης του νησιού.

Η επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών του Καλαμάκιου, ζήτησε από τον κ. Μυλωνά, να τους δοθεί εγγράφως χρονοδιάγραμμα των εργασιών και νέα τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί η νέα μονάδα.

Έτσι, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικού Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, και αποφάσισε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Ζακύνθου μπορεί να χωροθετηθεί με εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελοκήπων, και εναλλακτικά, αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες αδειοδότησης στην περιοχή, η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί στον ήδη αδειοδοτημένο χώρο και ελεγχόμενο από το ΣτΕ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γυρίου στην θέση «Λίβα», την οποία θέση το συμβούλιο του Φορέα της χαρακτηρίζει ως «μονόδρομο».

Ακόμα το συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού του Συμβούλιου, επισημαίνει ότι «οριστική ημερομηνία εγκατάστασης του εξοπλισμού στην Ζάκυνθο είναι η 31-3-2016».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των κατοίκων και επιχειρηματιών Καλακίου, κ. Αναστάσιο Τζίμη, ο δήλωσε πως «φύγαμε από τον χώρο του ΧΥΤΑ, καθώς το συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Μυλωνάς Παναγιώτης, με την απόφασή τους, μας επέτρεψαν να αποχωρήσουμε από το χώρο και έτσι να μαζευτούν τα σκουπίδια από όλη την Ζάκυνθο», επισημαίνοντας «ότι οι δύο θέσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο μας καλύπτουν απόλυτα, ενώ πήραμε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών που λήγει στις 31-3-2016».

Επίσης, ο κ. Τζίμης δήλωσε ότι «η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου του ΧΥΤΑ», και ως εκπρόσωπος των κατοίκων και των επιχειρηματιών Καλαμακίου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΦοΣΔΑ Ζακύνθου Παναγιώτη Μυλώνα, τον πολιτευτή της ΝΔ Διονύσιο Ακτύπη και τον α' αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, που «όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά μας και έκαναν τα πάντα ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.