Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλο κύμα «κατάπιε» εξέδρα γεώτρησης στη Νορβηγία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από το ατύχημα.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν χθες όταν ένα μεγάλο κύμα έπληξε μια εξέδρα γεώτρησης που ανήκε σε εταιρεία γεωτρήσεων της Κίνας στο υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου Τρολ έξω από τις ακτές της Νορβηγίας.

Το κοίτασμα διαχειρίζεται η εταιρεία Statoil, η οποία ειδοποιήθηκε μαζί με την China Oilfield Services Ltd (COSL) για το γεγονός. Ο καιρός στη Νορβηγία είναι άστατος με καταιγίδες από νωρίτερα χθες.

«Οι Statoil και COSL με λύπη αναφέρουν ότι έχουν λάβει επιβεβαίωση από την αστυνομία πως ένα άτομο είναι νεκρό αφότου ένα τεράστιο κύμα έπληξε την πλατφόρμα COSL σήμερα», είπε η Statoil σε δήλωση, προσθέτοντας ότι δύο άτομα βρίσκονταν υπό ιατρική φροντίδα. Δεν αναφέρθηκαν οι εθνικότητες των τριών.

Περίπου 50 άτομα από τα 106 του προσωπικού στην εξέδρα μεταφέρθηκαν εκτός της, αφού καταστράφηκαν οι χώροι διαμονής των.

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες κατά το δυστύχημα, με 14μετρα κύματα και αέρα με ταχύτητα 25-30 μέτρα το δευτερόλεπτο. Οι δυνατοί άνεμοι εμπόδισαν ένα ελικόπτερο να προσγειωθεί στην εξέδρα και έτσι τα άτομα έπρεπε να ανυψωθούν (στο ελικόπτερο)», είπε το Ρόιτερς η Αϊλίν Μπρούντλαντ, εκπρόσωπος στη Νορβηγική Αρχή Πετρελαϊκής Ασφάλειας.

Η εξέδρα μεταφέρεται τώρα στην ακτή της Νορβηγία και αναμένεται να φτάσει σήμερα, είπε ο επικεφαλής του νορβηγικού γραφείου της COSL, ενώ εκπρόσωπος της Statoil πρόσθεσε πως η εξώρυξη στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Νορβηγίας δεν επηρεάστηκε, καθώς η εξέδρα ήταν γεώτρησης και όχι παραγωγής.

Σύμφωνα με τη Νορβηγική Αρχή, αυτό είναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στα νερά της Νορβηγίας από το 2009, όταν ένας εργάτης έπεσε από μια σκαλωσιά σε μια εξέδρα της Βόρειας Θάλασσας στο θάνατό του.

---------

Λήξη συναγερμού για την εξέδρα στο κοίτασμα Valhall

Η ακυβέρνητη πλατφόρμα πέρασε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων.

Η ακυβέρνητη γιγάντια πλατφόρμα πέρασε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων την εξέδρα του κοιτάσματος Valhall στη Βόρεια Θάλασσα, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Κέντρου Συντονισμού Διασώσεων στη νότια Νορβηγία.

«Η πλατφόρμα πέρασε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων. Ο κίνδυνος πέρασε. Δεν υπάρχουν άλλες εγκαταστάσεις ανάμεσα στην πλατφόρμα και την ακτή της Νορβηγίας», δήλωσε η εκπρόσωπος Μπόργκχιλντ Ελντούν.

«Έγκειται τώρα στους ιδιοκτήτες της πλατφόρμας να την σταματήσουν πριν φτάσει στην ακτή», πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.